Nikola Čuturilo kaže: Slušaj me sine

Izuzetan spot Milutina Petrovića dodao je lepotu i dubinu ovoj važnoj pesmi

Pred sam početak koncertne sezone, stiže nam Slušaj me sine  Nikole Čuturila, njegov treći singl sa albuma Priče iz Depoa. Singl je dobio i svoje prateće video izdanje, koje kao režiser potpisuje Milutin Petrović.

Muzički kritičari ističu da je Slušaj me sine jedna od onih pesama kojoj ćete se vraćati i slušati je iznova, kako biste svaki put otkrili neki novi detalj i približili se istini koja vešto sublimira taj „svet u sebi”, baš kao i prateći video spot.

„Nikola je generacija, drugar i ‘pravoverni’ roker svih ovih burnih godina”, kaže Milutin Petrović. „Muzički spotovi su verovatno već bogu dozlogrdili i nije ih lako više praviti, specijalno matorcima kao što smo mi, ali unutar tog globalnog problema, bilo je uživanje iscimati se oko Čuturinog novog spota. I mnogo mi je drago da smo naš višedecenijski rokerski ‘ekosistem’ ovaj put proširili Stašom Bukumirović koja je snimila spot i Urošem Milkićem koji ga je montirao. Dakle ne daj se sine i rock on.”

Kadrovi video spota su snimljeni na lokacijama Pančeva, tj. Tamiša, kao i poznatog beogradskog kafića.

Osamljen i okružen prirodom na reci Tamiš, u društvu svog psa, kroz difuzno svetlo jednog dana, zabeležen kamerom Staše Bukumirović, uspešno je prenesen taj momenat autora, usredsređenog na najvažniju životnu poruku – kako da taj svet koji vidi i oseća prenese dalje – svom sinu. Kadrovi nas dalje vode u srećne momente druženja sa prijateljima, a sve savršeno uklopljeno montažom Uroša Milkića.

„Pesma Slušaj me sine je nastajala dugo i krajnje je delikatna i intimna”, kaže o pesmi Nikola Čuturilo, dodajući: „U isto vreme ima nas puno koji se prepoznajemo u njoj. Briga će uvek biti tu, a ono što sigurno možemo je da bezuslovno volimo svoju decu i da pokušamo da ih razumemo. Reditelj Milutin Petrović je osmislio i realizovao spot i atmosferu koja nijednu poruku pesme nije pojačala niti joj oduzela smisao. Ideja je bila da slika pomogne pesmi kako bi se pre svega slušala i sveukupno mislim da je uradio sjajan posao.

U Beogradu, koncert je 3. juna u Domu omladine, u sali Amerikana, sa početkom u 21.00. Koncert počinje mladom grupom Vreme čuda, koja će predstaviti nekoliko pesama sa svog istoimenog debi albuma. U Novom Sadu, koncert je 10. juna u Domu kulture, sa početkom u 22.00.

Svakako treba nabrojati ekipu koja je učestvovala u snimanju i pesme i spota jer se radi o nekima od najboljih, svako u svojoj branši, evo ih:

Muzika: Nikola Čuturilo

Tekst: Nikola Čuturilo

Aranžman: Nikola Čuturilo, Vladimir Negovanović

Gitara i glas: Nikola Čuturilo

bas : Dejan Grujić

klavijature : Darko Grujić

gitara : Goran Stojković

bubnjevi : Blagoje Nedeljković Pače

klavijature : Ivan Aleksijević

prateći vokali : Nevena Filipović i Dejan Cukić

Muzička produkcija: Vladimir Negovanović

Snimano u studiju "Sky", 2020.

Scenario i režija: Milutin Petrović

Kamera / kolor korekcija: Staša Bukumirović

Montaža: Uroš Milikić

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika