Ako ovo nije himna ovog leta, onda ne znamo šta jeste!

Picksiebner x TBF i najlepše mesto na svetu – Mljet, sve u svemu - Nije tako loše!

 

Na sam prvi kadar spota i prvi zvuk pesme, svakome ko je ikada bio na najlepšemo mestu na svetu  - Mljetu, samo što suze ne pođu. Ređaju se kadrovi, čamac plovi, ljudi su veseli i dobri, priroda je takva da ti zastane dah, nema dalje ili, kako bi oni rekli – Nije tako loše!

„Kako bi snimili adekvatan spot za jednu takvu retro nostalgičnu ljetnu fjakastu himnu, jedini izbor je bio otok Mljet, točnije nacionalni park Mljet. Inače smo svi zaljubljenici u taj otok, tamo provodimo dosta vremena te posebno cijenimo tu ležernost i opuštenost koja ti na takvim mjestima dođe prirodno. S obzirom na gust TBF-ov raspored, jedva smo uspjeli sve iskoordinirat, ali iskustvo i vrijeme koje smo proveli tih nekoliko dana na Mljetu je neprocjenjivo. Vjerujem da će publika i slušatelji prepoznat pozitivnu vibru u pjesmi i spotu", navodi Marko Bregant iz Picksiebnera.

„S obzirom da je Picksiebner tijekom pandemije utonuo u još dublji zimski san, počeli smo individualno raditi na nekom novom svježem materijalu i idejama. Među idejama mi se našla glazbena tema i beat, potpuno neprimjeren za Picksiebnerov dosadašnji izričaj, no ipak odnekud poznat. Pao mi je na pamet i dosta aktualan tekst refrena, koji u biti ima veze i s pandemijom, ratom, nesigurnošću, ali i nekom vjerom i stavom da je bitno uživati u malim svakidašnjim stvarima. Nekada doista uzimamo zdravo za gotovo neke sitnice koje su uvijek tu i određuju nas kao osobe, ali ih ne cijenimo dovoljno. Tekst mi se činio cool, a u kiticama mi se činilo fora ubaciti neki rap dio pa sam se javio starim znancima, TBF-u. Saša je skombao tekst kitica u totalno nekoj retro, nostalgičnoj, ali pozitivnoj vibri – njega valjda tako pukla atmosfera pjesme, a meni se full svidjelo. Neko vrijeme smo još malo prerađivali, dorađivali, snimali i dodavali neke elemente koji su karakteristični Picksiebneru. Mislim da smo dobili dosta dobar i autentičan crossover. Rezultat je pjesma i suradnja koju sad imate prilike slušati i nadam se da vam se sviđa“ Markove su reči.

 

Picksiebner x TBF, Foto: YT Printscreen

A evo i svih učesnika:

Autor muzike: Marko Bregant

Autori teksta: Saša Antić / Marko Bregant

TBF

Mladen Badovinac: vokal

Luka Barbić: vokal

Saša Antić: vokal

 

Picksiebner

Zoran Perić: vokal, banjo

Vedran Ciprijanović: bas gitara

Andrija Lazo: harmonij

Marko Bregant: back vokali, gitara, slide gitara, mandolina, usna harmonika

 

Videospot:

Režija / kamera /montaža: Mario Podrug - Divvisual

Asistent / Dron: Tin Špiljak

 

A vi pustite ovaj spot, pevušite, zamišljajte ljuljuškanje na talasima i bar malo budite srećni, onako bez razloga, samo zbog lepote.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika