Antonio Perina - Otplešimo u san

Muzičar od malena, sada već iskusni kantautor, objavio je novu stvar

Kada se  pre nekoliko godina pojavio u hrvatskoj javnosti, ovog su mladog momka iz Tisnog, Dalmacija, predstavljali kao najmlađeg hrvatskog kantautora i  i multiinstrumentalistu. Muzuičko obrazovanje je stekao u srednjoj muzičkoj školi  u Šibeniku na saksofonu kao glavnom instrumentu a paralelno je učio da svira gitaru i klavir. Javno nastupa čak od svoje devete godine izvodeći program na sva tri instrumenta.

Antonio već godinama piše pesme, a osim muzike i teksta radi i sopstvene aranžmane.  Govoreći o ovoj, danas objavljenoj, novoj pesmi, on  je rekao u svojoj izjavi za  hrvatski Zabavni radio: „Očito imam neki problem s plesom. Slučajno se poklopilo nekako da prvo napišem „Balerinu“ pa „Ovo nije ples“ i sad ide „Otplešimo u san“. Ne znam uopće plesat pa barem, kako bi Gibonni rekao, pjevam o plesu. Nova pjesma u mojoj glavi predstavlja određene stvari tako da želim otvoriti prostor za interpretaciju svakom slušatelju“.

Mastering za pesmu  „Otplešimo u san“ napravio je Andres Mayo, argentinski producent koji je svojevremeno radio s umetnicima kao što su Snoop Dogg i Seal. Radio je na  preko 3000 albuma, a dobitnik je čak 2 nagrade Grammy. Andres Mayo inače ima „starovremenskil“ pristup radu što znači da mastering skoro da ne radi digitalno, već prvenstveno koristi  analogna sredstva za audioobradu snimaka što ovoj pesmi daje poseban šmek.

„Presretan sam što je tako kvalitetan producent imao priliku dodati svoj obol mojoj pjesmi. On ima specifičan ukus i točno se čuje kad on radi mastering i meni se to dopalo, a mislim da je za ovu pjesmu bio više nego idealan izbor“, prokomentarisao  je ovu saradnju mladi umetnik.

Pesmu je objavila Croatia Records.

Fina pesma, lep spot, opustite se i plovite dalje ovim lepim, dugim, toplim letom.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika