Dubrovački bend Silente predstavlja video spot za pesmu „Pitanje je ljubavi”

Poslednji singl sa novog studijskog albuma!

 

Dubrovački bend Silente predstavlja spot za singl „Pitanje je ljubavi” koji je objavljen na aktuelnom albumu „IV”

 Reč je o sedmom i poslednjem singlu sa novog albuma, a ovom pesmom bend zatvara veliki niz singlova i ciklus koji je započeo pre dve godine i kreće sa radom na novom materijalu. Video spot za „Pitanje je ljubavi” predstavlja svojevrsni putopis i kolaž snimaka sa turneje tokom 2022. godine. Spot je režirao Miran Brautović iz Palm Productions koji je putovao sa bendom na letnjoj turneji i snimao bend na bini i izvan njega.

Nakon ovogodišnje nikada bogatije koncertne promocije albuma „IV”, Silente uzima kratku koncertnu pauzu, te se povlače u studio i počinju sa radom na novom materijalu. Nove pesme očekujemo na proleće kada će se bend ponovo vratiti na bine uz niz koncerata. Kao i za sve pesme sa albuma „IV” i na „Pitanje je ljubavi” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, muziku i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji sa Domagojem Perišićem potpisuje mix i master.


 

„Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke Silente pesme, ali nikada ovako grubo i direktno. „Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara?" Pokušali smo da provučemo taj problem kroz pesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurni da smo uspeli, ali pesma je dobra. Nadamo se da će publika da je prihvati i javi nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu pre nas”, poručuje Silente.

Silente je na veoma hvaljenom albumu „IV" objedinio ukupno deset pesama, a čak  njih sedam je predstavljeno kao singl. Od šest do sada predstavljenih singlova, svi su ušli na top 20 listu najemitovanijih pesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mesto na listi u državi, a reč je o pesmama „Mene moje uši lažu”, „Nikada ovako” i „Poljubi me za kraj”. Uz „Navečer se srca lome”, „Idi”, „Podjela”, novi singl „Pitanje je ljubavi” zaokružuje priču oko aktuelnog albuma.

Novi singl „Pitanje je ljubavi” još je jedan sa albuma “IV” i dostupan je na svim streaming servisima, dok je u prodaji i CD izdanje albuma.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika