Silente objavili album imena “IV” i na ploči!

Deset pesama vrhunskog pop-a nam je poklonio ovaj dubrovački bend

 

 

Hvaljeni aktuelni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na ploči koja je nedavno puštena u prodaju. Vinilno izdanje dolazi u dve varijante - limited Splatter Baby Blue i regular Black. Ploča je dostupna u Zagrebu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dancing Bearu i Aquariusu, u Rijeci u Dallas Music Shopu, kao i online na webshopu benda.

 

Poslednji studijski album Silentea objavljen je početkom leta, nakon čega je usledio nikada bogatiji koncertni raspored promocije novog albuma “IV”. Vinilno izdanje dolazi pred kraj godine kao kruna sjajne 2022. i u trenutku kada album zauzima lestvice najboljih godišnjih izdanja. Mediji pišu da album obiluje odličnim pop pesmama koje su idealne za haranje radijskim prostorom i da je prepun hitova. Takođe kažu da bend stvara dela  s određenom umetničkom vrednošću i autentičnim potpisom.

 

Silente, Foto: Cover artwork - PROMO

 

 

Silente je na albumu “IV” objedinio ukupno deset pesama, a čak  njih sedam predstavljeno je kao singl. Retka praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda, a svi singlovi su ušli na top 20 listu najemitovanijih pesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto liste u državi, a reč je o “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako” i “Poljubi me za kraj”. Uz “Navečer se srca lome”, “Idi”, “Podjela”, singl “Pitanje je ljubavi” zaokružio je priču oko aktuelnog albuma.

 

Za sve pesme s albuma “IV” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, muziku i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji sa Domagojem Perišićem potpisuje mix&master. Na albumu su svirali i pevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.

Evo jedne od prelepih pesama sa albuma, Poljubi me za kra,j i spota Reditelja/Direktora fotografije Mirana Brautovića / Palm Productions.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika