Decembar je takav da je teško biti sam u njemu

"Posle zime doći će doslovno ili metaforičko proljeće koje će ugrijati svijet i izvana i iznutra"

Nakon veoma uspešnog prvenca „Sami zajedno”, mlada kantautorka i producentkinja Hristina Vuković, Crnogorka koja živi i radi u Beogradu, napravila je  pesmu koja ovaj hladni mesec čini još tužnijim i težim - “Decembar”.

Spot koji prati pesmu režirao je Stefan Krasić, direktori fotografije su bili Stefan Krasić i Marko Mitrović a montažu je radio Marko Mitrović. Video je snimljen u prekrasnom Nacionalnom parku Durmitor.

„Decembar je pjesma o depresivnom stanju koje se pogoršava za vrijeme praznika. Praznično raspoloženje i kontakt sa svijetom u tom periodu postaju neizdrživ napor pa osamljivanje postane način da se osoba skloni od bolnih okidača i bar na kratko umiri. Ipak, okrivljavanje decembra za sve krije to zrno nade da će na kraju doći doslovno ili metaforičko proljeće koje će ugrijati svijet i izvana i iznutra. Nadam se da će pjesma pomoći ljudima da shvate da nisu sami i da će je shvatiti kao zagrljaj, podršku i nadu da nas čeka proljeće”, objasnila je Hristina.

 

Hristina, Foto: YT printscreen

 

Muzika i tekst su autorsko delo ove mlade, lepe i talentovane devojke, ona je odsvirala i klavirske deonice a fini aranžman nastao je u saradnji sa Draškom Popovićem i Andrejom Stojićem.

Hristina ima nameru da uskoro objavi svoj album prvenac pod nazivom “Bedem” pod zajedničkom etiketom diskografskih kuća Croatia Records i PGP-RTS a o svom albumu kaže: “Moj album se zove Bedem, a bedem je metafora upravo za te zidove koje imamo oko sebe i zid oko mog unutrašnjeg svijeta u koji vas puštam ovim albumom. Usamljenost nije pitanje nečijeg prisustva nego našeg odnosa sa sobom, kada smo potpuno sami ne moramo biti usamljeni, samoća i usamljenost nisu iste stvari. Vjerujem da moramo biti u potpunosti u kontaktu sa sobom, poznavati sebe, zagrliti sebe, ostvariti sebe da bi mogli sa drugim bićem da budemo cjelina, jer u suprotnom projektujemo neke svoje praznine, slabosti, od te druge osobe očekujemo da nas učini srećnima i upravo ova pjesma aludira na te neke kontakte, te vrste intimnosti, koje to zapravo nisu jer mi ulazimo u odnose da bi bili cijeli, a naše samoće su zapravo naše, i to su stvari koje moramo sami da riješimo da ne bi bili sami zajedno”.

Jako lepa, nežna, malo tužna i elegična je ova pesma ali ćete uživati u svakom njenom taktu i lepom glasu mlade autorke.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika