Ovo je tako dobro! Antun Aleksa aka IDEM ima novu pesmu i spot

Oda neurednom životu najavljuje album naziva "Poyy"

 

Antun Aleksa je kantautor, multinistrumentalni muzičar, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktuelne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u bendovima Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansamblu.

U 2023. godini se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva dva singla oduševio sve koji su ih čuli. Reč je o pesmama “ŠtetaŠtetaŠteta” i “Potopi ovaj brod”.

U tekstovima singlova, ali i pesmama koje će se naći na debitantskom albumu “Poyy”, Antun delomično prenosi svoja iskustva koja putem dobivaju i imaginarnu notu, a u završnici čine predivnu celinu s muzikom koju autor stavlja, ne u fioke već u ormar žanrova “bedroom indie diy post pop punk smeće”, a široj javnosti bi se mogao svrstati pod alternativni pop punk.

“Par put godišnje” je njegov treći singl, a režiju potpisuje Pavle Kocanjer.

 

Idem, Foto: YT printscreen

 

“Pjesma “Par put godišnje” je oda neurednom životu. Shout out za sve koji ne mogu skužit kako žele živjet. Ima vremena. Poyyyy”, rekao je Antun.

“Mi smo slušajući ovaj album se doslovno rastopili od mekanoće i sreće. Jako dugo nismo čuli nešto što zvuči tako djetinje iskreno, toliko pop milozvučno, a opet alternativno. Jako smo sretni što Jeboton i Mudri Brk zajedno objavljuju skorašnji album i što je Antun dio mudrobrkog rostera izvođača” dodao je ponosni suizdavač Mudri Brk. (Izvor: Ravnododna)

Ovo je tako skroz drugačije od svega što slušamo u poslednje vreme, veoma se radujemo svemu što nas čeka od ovog mladog kantautora!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika