Mrave brojim stižu na MUZZIK FM s novim singlom Petak

Mrave brojim - Petak

 

Alternativni riječki bend Mrave brojim, uz podršku Antuna Alekse (aka IDEM) na trombonu, upravo su objavili novi single i spot ‘Petak’, treći nakon njihovog prvijenca ‘Zemlja Kamenog Bizona’.

Spot je režirala Mara Prpić (1.618 Films) što je ujedno i nastavak suradnje s prethodnog singla ‘Samoubojica’.

Pjesma i spot “Petak” svojevrsna je alegorija trenutnog stanja države. Posvuda lažna gradilišta, kulise iz jeftinih filmova, a zapravo je sve u raspadu. Protagonisti žedno bauljaju praznim kamenitim i pješčanim vizurama naše zemlje. Obavijeni prašinom građevinskog materijala, nailaze na trubadura sa “druge strane” u modernom svijetu hladnih staklenih struktura i bijelih kombija. U svrhu snimanja putovalo se od Dalmacije do Istre i iako su postavljena teška pitanja, uz ove pejzaže je nemoguće zatvoriti uši i oči.

Iz benda poručuju: “Da li ste se ikada ustali u petak, uz dosadnu glavobolju kojoj ne pomažu ni tablete? Našli ste se u vrtlogu pitanja na koja tražite odgovore? Tko su te životinje koje nam sjede u skupim kožnim foteljama? Vijesti kasne jer ih skriva propagandni stroj, dolaze nam gladni i bosi ljudi. Netko je na njihovo nebo kliknuo “delete”. Ali zašto me uopće boli glava i k tome baš u petak? Tko nam je obrisao memoriju, tko je ukrao četvrtak? Maaah… Ovo je samo još jedan petak. Danas ćemo pronaći trombon. Nek’ ide vikend, nek’ ide i život. Nitko ionako ne misli, od toga boli glava. Ajbok!”

Mrave brojim su: Zoran Klasić Klas, Neira Mušić, a gost u studiju je bio Antun Aleksa (trombon). Pjesma je snimana u studiju G.I.S u produkciji Mateja Zeca. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika