Septica - Daj mi krila sokole

Ovaj bend će na koncertu u zagrebačkom Industrial baru predstaviti svoju novu pesmu

 

Još od  debitantskog albuma vinkovačkog heavy metal sastava Septica, bilo je jasno da se radi o nesvakidašnjoj i potpuno autentičnoj pojavi na hrvatskom muzičkom nebu. Album je objavljen u maju 2006. godine a na njemu se nalazilo čak 18 potpuno zabavnih i čudnih pesama pa se tako ni žanr albuma nije mogao baš tačno definisati u mešavini hardcorea, heavy metala i parodije.

Od tada su objavili još dva albuma, Jebemti mater (uživo iz KSET-a, 2007.) i Klub usamljenih srdaca narednika Pedera (2013.).

Među članovima ovog zanimljivog benda nalazi se i doajen hrvatskog stripa, Dubravko Mataković a oni su upravo, pre desretak minuta, objavili najnoviji video spot pod nazivom "Daj mi krila sokole" gde su posao odradili: muzika -Tomislav Kordić, Tekst - Dubravko Mataković, Aranžman - Tomislav Kordić, Adam Koruga, Dubravko Mataković, Milan Lazarević a za kompletnu video produkciju odgovoran je Dubravko Mataković lično.

Slušajte, uživajte i zabavljate se, a usput pogledajte i izvanredne radove Dubravka Matakovića kome je krajem prošle godine objavljena i obimna monografija za koju Riba FIsh u svom prikazu kaže da se radi o "640 stranica i tri i pol kilograma priča o Malom Ivici, Protmanu, Lutajućem reporteru Zdeni, Tetku trinaestom".

Da napomenemo da će ovaj bend na koncertu u zagrebačkom Industrial baru sutra uveče, dakle 29.3. s početkom u 21:30 časova predstaviti svoju novu pesmu, a o njima, u najavi koncerta piše: "Septica je vinkovačko diplaško-karaokaški klecmer pleh ansambl nastao u sam sumrak 2003. godine. Kroz sastav je do sada prošao niz vrsnih glazbenika koji su odustajali zbog poteškoća s nošenjem tereta slave i problema s intenzivnim izvanbračnim životom i poligamijom."

 

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika