Vizelj Tone u san

Finalisti prošlogodišnjeg konkursa MVA 2k21 u kategoriji Najbolji Indie video ponovo imaju odličan spot, ovog puta u režiji Sare Radulović

Pioniri novog alternativnog zvuka i začetnici Hali Gali pokreta, Vizelj, nastavljaju snažno sa promovisanjem drugog studijskog albuma Ne vidim te od dima. Bend je ovaj put predstavio svoj novi spot u režiji mlade Sare Radulović. „Ovo je još jedan iskorak u nepoznato za nas. Uspeli smo u tome da naši fanovi nikad ne znaju koje će prirode biti naša sledeća pesma i spot. Kada ne znaš šta te očekuje, nikada ti ne može biti dosadno“ - rekli su članovi benda.

Tonem u san je prva balada ovog multižanrovskog benda i svi sa nestrpljenjem čekamo u kom smeru će otići njihova kreativnost. Tonem u san je šesti singl sa njhovog aktuelnog albuma Ne vidim te od dima koji je izašao za izdavačku kuću Kontra. Bend je sa novog izdanja već ranije objavio pet singlova sa pratećim video spotovima, a kroz devet pesama sa novog izdanja su “provozali” publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije. Pored već ranije objavljenih singlova Šta je stid?, Struja, Novčanice, Mislim da sam plav i naslovne Ne vidim te od dima, na albumu se nalaze još četiri pesme – Debeli mesec, Radijacija, Tonem u san i Umri.

 

Vizelj, Foto: promo

 

Ne vidim te od dima je četvrto studijsko izdanje Vizelja, nakon njihovog prvog EP-ja iz 2014., zatim albuma „Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja „Superspektakl“ iz 2018. godine. Godine 2019. godine Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu. Bend čine Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović. Članovi benda Vizelj su takođe glavni odgovorni za formiranje primećenog HALI GALI kolektiva, gde kroz svirke i kompilacije predstavljaju nove bendove sa scene – a prvoizdatu kompilaciju možete slušati ovde.

Inače, na ovogodišnjem banjalučkom DEMO FEST-u, među mnogim drugim odličnim izvođačima, pojaviće se i Vizelji i to 21.7. na Summer Stage-u zajedno sa Sunshine, Koikoi i Stereo Bananom.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika