Prvi singl (novog) Potkrovlja zove se Reci da

Nastavak rada jedne od novovalnih grupa iz beogradskih '80-tih

 

Bend Potkrovlje, autora Predraga Marinkovića Pece, čiji počeci sežu u beogradsku novovalnu scenu 1981., konačno je objavio svoj prvi singl "Reci da" za Jugoton Croatia Records. 

"Reci da" kroz upečatljiv glas mladog glumca i pjevača Dimitrija Lazića donosi intimnu ljubavnu priču o prihvatanju i odbijanju, zaogrnutu u slike hladnog, otuđenog grada i svirku koji priziva novovalni zvuk.

Potkrovlje, autora i klavijaturiste Predraga Marinkovića, jedinstvena je pojava na regionalnoj sceni kao novi bend ali, zapravo, sa dugom tradicijom. Nastanak Potkrovlja seže u novotalasni Beograd. Bend je, između ostalog, učestovao 1980. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture na stadionu Tašmajdan, sa generacijskim ispisnicima Idolima, Električnim orgazmom i drugima.

Marinković je sa pjevačem Lazićem i još nekoliko novih članova nedavno ponovo pokrenuo Potkrovlje i odlučio da snimi svoje izuzetno brojne pjesme. "Reci da" je samo najava, svojevrsni zvučni trejler novog Potkrovlja. Ova, i pjesme koje će uslijediti, donose zvuk bolje prošlosti, oplemenjen Marinkovićevim životnim iskustvom, ali se obraćaju slušaocu ovdje i sada.

"Reci da" je snimio i producirao Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basist Ekatarine Velike, uz remastering u studiju Croatia Records u Zagrebu.

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika