Eho Radar je ovogodišnji pobjednik Demofesta

Drugo i treće mjesto osvojili su Lom i Razvigor.

Tri dana čiste muzičke magije završena su u Banja Luci, na jednom od najuzbudljivijih događaja u svijetu muzike - Demofestu! Ovaj festival, koji već godinama pruža priliku talentovanim bendovima iz regiona da pokažu svoje umijeće, i ove godine je okupio gomilu sjajnih muzičara, strastvenih obožavalaca i kritičara iz svijeta muzike.

Na glavnoj bini, prije revijalnog dijela programa, publika je upoznala neka nova imena sa muzičke scene. Već druge polufinalne večeri nevrijeme je pomrsilo planove, vremenski uslovi nisu dozvolili nastup bendova i trećeg dana, ali žiri je uspio donijeti pravednu odluku na osnovu prethodne dvije večeri.

Konkurencija je bila žestoka! Bendovi su pripremili fenomenalne nastupe, a energija koja se osjećala među publikom bila je zarazna. Žiri je imao težak zadatak - izabrati najbolje od najboljih. Svaki bend je donio svoju jedinstvenu notu i žanrovsku raznovrsnost, što je činilo odluku žirija još težom.

Na kraju, titula pobjednika Demofesta pripala je bendu "Eho Radar" iz Prijedora! Njihov zvuk je osvojio srca publike, a žiri nije mogao odoljeti njihovoj svježini i autentičnosti. Ovaj bend je pokazao da ima sve potrebne sastojke za veliki uspjeh u muzičkoj industriji. Njihova harmonija i maestralno izvođenje pjesama nadahnuli su sve prisutne i ostavili su neizbrisiv utisak na festivalu. Basista benda, Marko, otkrio je kako kod njih u bendu stoje stvari. "Nema treme nikako! Kod nas važi parola 'Samo opušteno' i uvijek je fantastično. Čak i da ne bude dobro - dobro je."

Njih ne zanimaju Eurosong, Glastonbury ili Coachella, kako kažu - samo žele da snime prvi album, a potom i drugi i treći, i da nastupaju što više u regionu. Ono što je zanimljivo jeste da su ovaj bend već nekoliko puta nastupali u Srbiji i Hrvatskoj, a gostovali su i na par festivala. Oni već imaju pripremljen album, ali su odlučili da ga ne objave dok ne okušaju sreću na Demofestu - i to se ispostavilo kao sjajna odluka!

Drugo mjesto osvojio je bend "Lom", čija je energija s bine plavila publiku. Njihov nastup je zaista pravi pravcati lom, a snažan vokal i besprijekoran instrumentalni izraz zarobili su pažnju žirija. Oni su dobili nagradu u vrijednosti od 2000 eura koju mogu iskoristiti za kupovinu studijske opreme!

Treće mjesto pripalo je talentovanom dvojcu "Razvigor". Ovaj neobičan spoj različitih instrumenata i sanjivog glasa oduševio je prisutne. Njihova autentičnost i hrabrost u izražavanju muzičke kreativnosti osvojili su publiku i donijeli im dobro zasluženo mjesto na pobjedničkom postolju.

Pored prvih tri mjesta, na Demofestu se dodjeljuje i posebno priznanje - "plavi bas". Ovoga puta, ovu prestižnu nagradu osvojio je Ivan Tadin, basista benda "Neki reperi". Njegova virtuoznost na bas gitari oduševila je kako publiku, tako i članove žirija.

Iako je nevrijeme pravilo izazove na ovogodišnjem Demofestu, to nije umanjilo sjaj i uzbuđenje koje su bendovi donijeli na binu. Raznovrsnost učesnika i bogatstvo njihovog izraza potvrdili su snagu i vitalnost regionalne muzičke scene. Demofest je zatvorio svoja vrata uz obećanje da se sledeće godine vraća još jači i uzbuđeniji. Ovaj festival je i dalje kamen temeljac za nove talente i prava oaza za sve ljubitelje dobre muzike. "Eho Radar", kao pobjednik, dobio je priliku da zablista na velikoj sceni, a svi prisutni su imali čast da budu dio ovog nezaboravnog muzičkog spektakla. Vidimo se sledeće godine na Demofestu!

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika