Mile Mijač iz grupe M.O.R.T. nam dolazi Kroz sutra

Pred vama je prvi singl sa nadolazećeg četvrtog albuma sinjskog kantautora

 

Sinjski multitalentirani glazbenik Mile Mijač (M.O.R.T.) predstavlja singl „Kroz sutra” i pripadajući mu videospot te koristi priliku za najavu prvog samostalnog studijskog albuma koji objavljuje pod svojim imenom, a moći ćemo ga slušati već na jesen.

Novi singl „Kroz sutra” u akustičnoj formi svojevrsnog vojničkog marša, koji se prema kraju pjesme pretvara u budnicu, liriku stavlja u prvi plan, naglašavajući važnost poruke samospoznaje koju pjesma prenosi.

„Tekst pjesme je posveta svim onim žrtvama "toksičnih" odnosa, bila to veza, prijateljstvo, zajednica ili brak. Koliko god imali prilike govoriti "sam (ili sama) si je to uradio"uvijek postoji osoba koja se nije dovoljno potrudila ili koja se previše potrudila drugome zagorčati život.

Spot se bazirao na hvatanju usamljenosti i same esencije tog osjećaja. Čovjek sam na polju, vječito sam sa sobom. Usamljenost - kako artistička, tako estetska. Sve što treba uraditi jedna osoba za sebe, na kraju to radi sama. Pomoć može usmjeriti, proslijediti ili čak i dezorijentirati, ali na tom "cilju" smo uvijek sami.” - objašnjava Mile Mijač

Glazbu potpisuju Patrik Zelenika i Milan Mijač, dok tekst potpisuje Milan Mijač samostalno. Ivana Grahovac bila je zadužena za snimanje i fotografiju, a režiju i montažu uradio je Milan Mijač. Produkciju videospota potpisuje sinjski kolektiv RakijaCrew.  

Mile Mijač dugogodišnji je član alternativne scene, a publici je najpoznatiji u ulozi bubnjara benda M.O.R.T., s kantautorskim radom počeo je krajem 2011. godine pod imenom PBO pod kojim je prethodno objavio tri studijska albuma. Singl „Kroz sutra” najavni je singl njegovog prvog samostalnog albuma koji će objaviti pod svojim imenom za nekoliko mjeseci.

Mile Mijač je izvođač Dostave Zvuka.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika