MAPO KEYS - PLANIN

Slušajte, gledajte, pjevajte i skačite, rečju: uživajte!

 

Filip Bulatović, poznatiji kao Mapo Keys, rođen je u Beogradu 1987. Počeo je da svira klavir sa samo 8 godina, a već sa 10 je otkrio da ima apsolutni sluh i smisao za improvizaciju. Tada je napisao svoje prve kompozicije, a nakon završene škole klasične muzike „Kosta Manojlović“ upisao je odsek za džez u Srednjoj muzičkoj školi „Stanković“ u klasi prof. Miloša Krstića.

 

Sa 16 godina Filip počinje svoje prve džez nastupe u Beogradu i u tom periodu upoznaje eminentnog nemačkog dirigenta i kompozitora Petera Herbolchajmera, koji će kasnije odigrati glavnu ulogu na početku Filipove karijere. Nakon što je čuo Filipa, Peter ga je pozvao da se pridruži jednom od najboljih svjetskih zvijezda omladinskog jazz orkestra Bu-jazzo Big Band, što mu je omogućilo da se preseli u Njemačku i tamo započne studije.

 

MAPO KEYS, foto: YT printscreen

 

Ova sadašnja faza Filipove karijere, gde je u javnosti poznat kao MAPO KEYS, podrazumeva odlične koncerte, gomilu izuzetnih kolega, vrhunskih muzičara i garantuje besprekornu muziku upakovanu u neverovatno zabavne „korice“.

To se naročito odnosi na poslednji singl pod nazivom „Planin“ (baš smo se jako smejali, zamišljajući kako mu je ono „E“ ili „A“ bilo višak pa ga je samo „štricnuo“), pjesmu koja je već sama po sebi zabavna, ali kad joj je pridodat urnebesni spot iza kojeg stoji režijom i kamerom Tamara Broćić, moramo da pomenemo ko je još učestvovao, dakle: Koncept: Filip Bulatović, Scenario: Filip Bulatović, Tamara Broćić, Režija i montaža: Tamara Broćić, Direktor fotografije: Aleksa Borković, Produkcija: Filip Bulatović i Danijela Kulier, Scenografija: Danica Milić Kostim: Marko Ječmenica, Šminka: Helena Petrović, Grafički dizajn: Katarina Ćirković i drugi.

Na pjesmi su radili: Muzika i Tekst: Filip Bulatović - MAPO KEYS, Produkcija, Aranžman, Mix i Mastering: Andrija Gavrilović - A.N.D.R, Muški vokal: Filip Bulatović, Ženski vokal: Jana Djordjević, Izdavač: Glitch Records.

Slušajte, gledajte, pjevajte i skačite, rečju: uživajte!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika