Danas neka bude dan

Deo čuvene ekipe BIGZ-ovskih bendova, Superpauni su konačno snimili spot za svoj prvi snimljeni singl

 

Pjesma "Danas neka bude dan" iako je predstavljena kao nova, u stvari je prvi singl koji je bend ikada snimio i predstavlja prvi kontakt benda sa autorskim radom, snimanjem i izvođenjem originalnog materijala. Kao takav, bio je pravi pokretač i katalizator daljeg stvaralaštva benda.
„Pjesma je snimljena u studiju Sova i prvo je producentsko iskustvo za vlasnike studija Nikolu i Sandru Vidojević, kojima se pridružuje Ivan Kostić, koji će u budućnosti benda igrati ulogu Džordža Martina i koji će biti uključen u kreiranje suštine zvuka benda.. Snimak je protekao kao thrash romantic - idilična drama vezana za početak svakog američkog rok benda, sa pokušajima, greškama i hitovima, dogovorima i nesuglasicama, posuđivanjem opreme, neočekivanom pomoći najrazličitijih muzičara koji su živjeli u Bigzu i koji su se zatekli u studiju iz čiste radoznalosti. Snimanje ove pjesme trajalo je 3 dana i okrunjeno je naletom dopamina kada je odsvirana u svojoj "zgrušanoj" verziji na razglasu i bend se po prvi put osjećao kao bend." - poručili su članovi benda Superpaun.

 

Superpaun, Foto: promo


Nekoliko godina kasnije premotavamo u prvi kvartal 2023. godine, kada se bend po ko zna koji put obraća Luki Cvetkoviću za pomoć da napravi još jedan spot za drugu pesmu. Luka odlučuje baciti loptu i biti scenarista spota, a ne samo režiser. Razbija vezu sa mistikom prva dva singla i prati suštinu same pesme, koja je jednostavna i moćna - uživajte u trenutku. Iskorišćena su dva retka sunčana dana u martu, dvoje zaljubljenih, Tamara Šulović i Igor Vranić da budu u ulogama dvoje zaljubljenih, dve kamere su korišćene za beleženje beskrajno lepih trenutaka u vremenu, jedan svemirski ultraljubičasti Yugo za začin sve do crnog mješanca jer su psi zakon.
"Ako ne uživate u trenutku izgubićete ga zauvek, a ako uživate taj trenutak će ostati zauvek. Skinite okove straha i briga i stege oko svoje duše koje stežete sami. Želimo vas da uživamo slušajući naš novi singl" - kažu članovi Superpaun benda.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika