Hristinin debi album BEDEM: suradnja PGP RTS i Croatia Records

Ovogodišnja nominacija za Muzzik video nagrade - MVA 22.23: Najbolji novi izvođač za spot za pjesmu "Sami zajedno"

 

Dve najveće i najstarije muzičke izdavačke kuće u regionu, PGP RTS i Croatia Records, objavile su novo zajedničko izdanje - debi album "Bedem" beogradske pop kantautorice Hristine.

Mlada autorica je već ranije predstavila nekoliko numera sa ovog izdanja, izdajući ih kao digitalne singlove koje su pratili veoma zapaženi video klipovi, o čemu svedoči i nominacija za Muzzik video nagradu (MVA 22.23 - Najbolji novi izvođač - spot za pjesmu "Sami zajedno").

Kroz numere „Decembar“, „Kasnim“, „Sami zajedno“ i „Usamljeni ljudi“ publika je već upoznala Hristinin moćan vokal i stekla uvid u odlike poetike i autorskog izraza mlade autorke.

Izuzetno sam zahvalna i PGP RTS-u i Кroacija rekodsu na poverenju koje mi je ukazano i na podršci koju su mi pružili. Veliko, najveće- hvala, upućujem i svim mojim saradnicima, koji su svoje znanje, veštine, muzikalnost, osećajnost, ljubav i entuzijazam ugradili u ovaj projekat, koji se bez njih apsolutno ne bi desio. Pre no što publika sama i po svom afinitetu doživi ovaj album, rekla bih samo da je „Bedem“ priča o putovanju kroz sebe, u devet pesama. Nadam se da će biti prepoznato ono što sam želela da dočaram, poručim, ukažem i eventualno- ponudim nadu ili samospoznaju.“, kaže Hristina i dodaje:

„Moje pesme su uglavnom izuzetno lične, kantautorski sam nastrojena i to znači da pesme proizlaze iz mojih autentičnih, ličnih stanja. Trudim se da to donesem, dakle, da onaj ko me sluša sa druge strane zna kako sam se osećala.“

Hristina je autor muzike i teksta svih pjesama, a koautori muzičkih aranžmana kompozicija na albumu "Bedem" su: Darko Lukić, Andreja Stojić, Filip Vlatković, Draško Popović, Lazar Arsović i Ana Krstajić.

Dodaje da je album „Bedem“ konceptualan, u smislu da govori o usamljenosti i otuđenosti: „Svaka pjesma je kao malo poglavlje, mala perspektiva o raznim bedemima koji nas okružuju i o vrsti „zidova“ koji nas okružuju. gradimo oko sebe, što je glavni motiv za sam album."

Međutim, napominje da njen debitantski autorski muzički materijal nudi i iznenađenje, koje na neki način predstavlja nadu:

„Muzika može biti i medij da se govori o nekim dubljim temama i stvarima“. Zato pokušavam da iskoristim taj prostor, da pričam o tome.,," Dizajn omota za CD album "Bedem" potpisuje Daniel Briton, autor fotografija je Aleks Dmitrović. Debi album "naša Billie Eilish" - kako Hristinu (Vuković) sve češće naziva deo publike u Srbiji - već je dostupan kao CD u Srbiji i Hrvatskoj, a možete ga slušati na svim vodećim digitalnim muzičkim platformama .

Medijska i koncertna promocija Hristininog albuma "Bedem" u Beogradu zakazana je za 24. novembar. (Info: press)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika