Bend Romor predstavlja svoj prvi studijski album!

Kao najava albuma pred nama je singl Kupanje

 

Romor je alternativni svjetski projekt koji se tijekom godina razvio u prilično fluktuirajućem krugu ljudi.
Sve je završeno 2022. godine snimanjem albuma "Život poslije jutarnjeg programa" i okupljanjem aktualne postave benda koju čine Goran Zekić, Andrej Lukman (A Flute Nomad), Mladen Nedić, Ilija Kovačević (Elijah) i Dragan Đorđević ( VMSH) kao osnivač grupe.
Prvi singl grupe Romor "Kupanje", radosno je putovanje kroz transformativne i traumatične trenutke života. Svoju zvučnu draperiju Romor tka samplovima, breakbeatovima, elektroničkim i živim instrumentima: nemilosrdnim arpeggiatorima, sintisajzerima, moćnim bas i saz linijama i zavodljivim melodijama balkanskih puhača. U singlu „Kupanje“, kao i u ostalim pjesmama s albuma, Romor uvjerljivo demonstrira vještinu spajanja različitih glazbenih elemenata u skladnu cjelinu koja stvara dojam novootkrivene sreće i blaženstva.

Svakako, nakon svih instrukcija i komercijalnih TV programa, život ostaje takav kakav jest: neprijateljski nastrojen i prema osmijehu i prema organima. A tamo gdje ima mnogo razloga za pesimizam, skladbe grupe Romor odaju pozitivnost i duhovitost – čak i na razini cinizma. Jer stvari su takve kakve jesu i sigurno se ne možete vratiti, Ili kako se pjeva u uvodnoj pjesmi albuma "Zdravlje":
Neću se vratiti zdravlju
Tamo nema nikoga
Tamo nema ničega

Album je sniman u različitim sobama, stanovima, studijima i konačno produciran i miksan u studiju Strahinje Đurića ("Studio u noći") krajem 2022. i početkom 2023. godine. Prvi spot za pjesmu "Kupanje" snimljen je krajem svibnja 2023. godine u studiju ATOMIC VISUAL SUPPORT, u Zemunu, a rezultat je suradnje s producentima Mariom Olgom i Andreom Premateom.

Za dizajn naslovnice izdanja zaslužna je hrvatska umjetnica Noema Čotić (skulptura "Nemir") i Mladen Nedić, bubnjar grupe, dok su fotografije snimljene u studiju Nemanje Maraša u Beogradu. Režiju spota potpisuje Marija Olga Žišić Mogbolu. (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika