Bend Kanda, Kodža i Nebojša 18. novembra u SKCNS Fabrici

Uz njih će, kao predgrupa, nastupiti i bend iz Hrvatske – Nemeček.

"KKN su objavili novi, deveti studijski album "Beton”, a publika i kritika se slažu da je ovo jedno od njihovih najboljih ostvarenja, po nekima i njihov najbolji album. Kako bilo, svakako je najzreliji, a KKN je na kreativnom i izvođačkom vrhuncu, što svaki novi nastup potvrđuje. KKN je osnovan 1990. godine u Beogradu. Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom periodu mogli da ih sretnete kao kvintet. To su i danas.
Na beogradskoj i srpskoj muzičkoj sceni afirmisali su se tokom devedesetih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertrirajući neumorno od početka tekućeg veka.
Do sada su objavili devet albuma, dva koncertna izdanja i jednu kompilaciju, uz učešće na brojnim drugim kompilacijama. I dalje ih raduje stvaranje nove muzike, kao i njeno izvođenje, i dalje su u prisnom odnosu sa svojim instrumentima. Postavu, aktuelnu od 2014. godine čine: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole.

Evo šta neki od kritičara kažu o novom albumu čije ćemo izvođenje imati prilike da čujemo 18. novembra u SKCNS Fabrici:

Umesto da se priklanjaju diktatu silom tupe javnosti, kojoj nedostaju kriterijumi i za ustajanje iz kreveta, ovi ljudi su otkrili u čemu su dobri, a onda su to radili – i rade – najbolje što umeju. (Aleksandar Žikić, nedeljnik Vreme)

Ako uopšte postoje zvuk i rima koji u isti mah oličavaju grad i prirodu kako hodaju uporedo, javljajući se jedno drugom samo u snovima, onda se oni sigurno nalaze začarani na albumima Kande, Kodže i Nebojše. (Zorica Kojić, Danas)

Ako je popularna muzika nešto u čemu tražimo osećanja, Kanda, Kodža i Nebojša nam ih uvek daju neštedimice, i zato im se stalno vraćamo. Njihovo shvatanje rokenrola jeste da je on umetnost, i tako ga i sviraju – kao vrhunsku autorsku tvorevinu, u kojoj su zvuk i poezija jedno. KKN su se u svemu tome dokazali kao jedinstvena grupa, koja je dosledno branila umetnički i moralni integritet rok muzike sve vreme, odigravši izuzetno značajnu ulogu u ovom novom, nedovoljno opisanom i vrednovanom periodu, što traje poslednje tri decenije – isto koliko i celokupna prethodna istorija rokenrola u našim krajevima. (Dragan Ambrozić, nova.rs)

Bend Nemeček nudi hipnotičko noise rock čitanje narodne muzike i predstavljaju pravu majstoriju intenziteta i atmosfere. Pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći. Bend trenutno radi na triologiji naziva "Prokletije" koja se bavi baštinom ovih prostora provučenom kroz filter noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne muzike.

 

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Korisnici
Logovanje korisnika