Ruski post punk band Ploho u SKCNS Fabrika zajedno s Lepšom Brenom

Zanimljiv februar nas čeka u SKCNS Fabrici

 

Post-pank – new wave bend dolazi iz trenutno ledenog Sibira. Njihova muzika je  lo-fi, a oni su stekli popularnost kako na svom domaćem terenu, u Rusiji, tako i u inostranstvu. Ploho je 2020. godine potpisao za kanadsku izdavačku kuću Artoffact Records i jedan je od boljih predstavnika svog žanra sa tih prostora.

 „Ploho kombinuje osećaj hladnoće i usamljenosti sa modernim zvukom klasičnog post-panka. Njihove pesme govore o životu na postsovjetskim prostorima uz sve njegove odlike: blokovi zgrada, propaganda na TV-u i monotona svakodnevnica. Bend nam otkriva i romantizuje svet običnih ljudi koji žive u stanu pored. Svekodnevni život predstavljen je melanholičnim slikama, pun nostalgije 90ih i 2000ih.“ – kaže se u jednom od predstavljanja ovog benda.

 

 

Bend Lepša Brena je najpoznatiji i najuspešniji arhitektonski pop bend u regionu, pa čak i šire.

Bazirani u Novom Sadu, koncertno su aktivni od kraja 2019. Do sada su izdali mini album Bacači pogleda (2020), LP Prazni gradovi plešu (SKCNS, 2020), kompilaciju ; (2022) kako i seriju samostalnih singlova. Trenutno pripremaju svoj drugi album.

Za njihov pristup muzici karakterističan je elektronski obogaćen zvuk sa primesama novog talasa, mračnog synth popa i coldwave-a te žestokih plesnih ritmova. Ono što Lepšu Brenu čini jedinstvenom pojavom na sceni jesu arhitektonske i urbanističke teme koje obrađuju u svojim tekstovima, koji tematizuju odnos čoveka sa različitim prostornim fenomenima, kao i pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova. (Izvor: Promo)

 

 

Ulaznice za ovaj koncert su u pretprodaji od 11. januara online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa.

Early bird ulaznice koštaju 1.000 dinara, a redovna cena u pretprodaji iznosiće 1.200 dinara.

Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.500 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova.

Koncert će početi u 21 čas.

 

Korisnici
Logovanje korisnika