Florence + The Machine dolaze na leto u pulsku Arenu!!

Prvi samostalni koncert ove fantastične grupe u Hrvatskoj

Sedam godina nakon njihovog festivalskog nastupa u Hrvatskoj, Florence + The Machine će dovesti svoju spektakularnu i produkcijski bogatu Dance Fever turneju u Pulu.

Florence + The Machine će nastupiti u nedelju, 18. juna 2023. u zadivljujućem amfiteatru.

Njihova turneja Dance Fever prati impresivni poslednji studijski album istog imena i odvela ih je na neke od najimpresivnijih mesta širom sveta. Nekoliko dana zaredom rasprodali su lokacije kao što su O2 u Londonu, Medison Skver Garden u Njujorku ili Holivud Boul u Los Anđelesu.

Za nastup u Hrvatskoj izabran je možda i najlepši koncertni prostor koji ovaj deo Evrope ima. Dve hiljade godina star amfiteatar biće savršena bina na kojoj će Florence + The Machine predstaviti svoj novi album, ali i podsetiti na neke od najvećih hitova iz cele karijere.

 

Florence and The Machine, Promo image via Universal Music

 

Florence + The Machine su prodali više od 17 miliona albuma širom sveta, osvojili brojne Brit nagrade, bili nominovani za sedam Grammy nagrada i bili na vrhu muzičkih lista širom sveta. Mediji poput Sunday Timesa nazvali su Florence jednom od najposebnijih vokala, a ona je završila na listi najuticajnijih ljudi na svetu prema časopisu Time.

Od svog debija 2009. sa „Loungs“, koji je osvojio Brit Award za najbolji album godine i postao jedan od najprodavanijih albuma tog perioda, Florence Welch je zajedno sa grupom Florence + The Machine izrasla u jedan od najprepoznatljivijih i najzanimljivijih vokala.

Usledili su 'Ceremonials' iz 2011. koji su zauzeli prvo mesto na listi albuma u ​​Velikoj Britaniji, a naslednik „How Big, How Blue, How Beautiful“ zauzeo je prvo mesto Bilboardove američke liste albuma, odvevši ih na naslovne nastupe na najveći festivali poput Glastonberija, dok je Florens osvojila Međunarodnu nagradu za dostignuća Ivor Novello kao kantautor.

Četvrti album u 2018. „High as Hope” ponovo je zaradio pohvale medija u Firenci za njene vokalne sposobnosti, zauzeo prvo mesto na svetskim listama albuma i poveo bend na rasprodate svetske turneje.

Najnoviji i dugo očekivani peti album „Dance Fever”, objavljen prošle godine, odmah je došao na prvo mesto u Velikoj Britaniji, bio na vrhu top lista širom Evrope i sveta i bio je veoma hvaljen zbog raznovrsnosti zvuka, teksta i vokalnih sposobnosti. 

 

Pulska Arena, Foto: Karolina Chichoka

 

Sa singlovima „King“, „Free“, „My Love“, Rolling Stone ga opisuje kao jedno od najuzbudljivijih izdanja do sada, dok Pitchfork kaže da je to oda moći plesa i slobode u kretanju.

Sa najnovijim pesmama i studijskim radom koji Florence + The Machine ponovo stavljaju u sam vrh svetske muzičke scene, bend je utkao svoj mračni i romantični, umetnički i indi rok izraz u mnoge pore pop kulture.

 

„“Kiss with a Fist”, “Dog Days Are Over”, “Rabbit Heart (Raise it Up)”, “Cosmic Love”, “Drumming Song”, “You’ve Got the Love”, “Shake It Out”, ” What the Water Gave Me”, “Never Let Me Go”, “No Light, No Light”, “Spectrum”, “Ship to Wreck”, “What Kind of Man” ili “Hunger” samo su neki od singlova koji su se prijavili u noviju muzičku istoriju.

Kao jedno od najznačajnijih inostranih gostovanja ove godine, Florence + The Machine će odigrati celovečernji nastup u pulskoj Areni, gde će pored raskošne produkcije predstaviti nove pesme i presek svoje velike karijere.

Prodaja ulaznica počela je u srijedu, 25. januara u 10.00 sati putem sistema www.eventim.hr i na svim njihovim fizičkim prodajnim mjestima.

Early bird kontigent partera košta 59 evra, a kada se rasproda cena ide na 69 evra. Early bird kontigent štanda je po ceni od 77 evra, a nakon prodaje cena ide na 89 evra. Sektor stajanja na travi prodavaće se po jedinstvenoj ceni od 53 evra. (Izvor: Promo)

Slušamo pesmu "King" u kojoj Florence kaže: "I am no mother, I am no bride, I am The King". 

 

Korisnici
Logovanje korisnika