Joker Out idu u Liverpul

Slovenački predstavnici na takmičenju za Eurosong 2023.

Atraktivan slovenački rok sastav Joker Out, koji je svojim muzičkim izdanjima i koncertima sve više prisutan i u regionu, predstavlja novi singl „Carpe Diem“ kojim će predstavljati svoju državu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Liverpulu!

Ova plesna himna označava poziv za sve koji znaju da je život više od onoga što se vidi, ona je odraz ličnih utisaka članova benda nakon mnogobrojnih svirki i apsolutnog uživanja u životu. Poruka je jednostavna – šta god ti život pruži, muzika i ples su uvek pravi odgovor! Pesmu prati i muzički video čija radnja je smeštena u mistični hotel u kom se naizgled običan i dosadan svet stapa sa ludim i magičnim. 

Singl „Carpe Diem“ nastao je krajem prošle godine u studiju u Hamburgu, gde se bend, zajedno sa ekipom koju su činili producenti Žarko Pak i Todd Burke, doslovno zatvorio na 10 dana kako bi ga snimili. „Izlazili smo na nekoliko dana, nismo imali vremena ni za obilazak grada“, izjavili su članovi sastava Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček i Nace Jordan koji su, naravno, ipak stigli da obiđu spomenik grupe The Beatles, koja je započela svoju svetsku karijeru upravo tamo.

Interesantan spot snimljen je krajem januara ove godine, a u stvaranju je učestvovala ekipa od čak 50 članova i isto toliko statista. Magični prizori snimljeni su u jednom napuštenom hotelu izvan Ljubljane, kao i u hotelu u samoj prestonici, a sve pod rediteljskom palicom talentovanog Marka Pirca i Bonina Englara.

„Atmosfera na setu bila je toliko energična i luda da smo u potpunosti zaboravili da snimamo muzički video. Nije bilo potrebe za glumom jer smo zaista uživali“, rekli su Džokeri koje sada čekaju pripreme za veliki nastup na Evroviziji. Slovenija će svoju kartu za finale potražiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja.

 

Korisnici
Logovanje korisnika