Grčki indie bend Whereswilder nastupiće u SKCNS

Uz njih nastupaju kao lokalna podrška Norveška šuma i See It My Way

 

Grčki indie bend Whereswilder nastupiće u SKCNS Fabrici 23. marta, a uz njih će nastupiti i bendovi Norveška šuma i See It My Way. Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike po ceni od 500 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

 

Whereswilder je jedan od najboljih bendova grčke indie scene, koji je osnovan u Atini 2014. godine. Čine ga Giannis Rallis – vokal/gitara, Alekos Voulgarakis – gitara, Vasilis Nissopoulos –  vokal/bas i Manolis Giannikios – bubnjevi.

Aktuelni album “Movement in place”, koji je objavila izdavačka kuća United We Fly 2021. godine, inspirisan je popularnim muzičkim žanrovima sedamdesetih godina soft rokom, soulom i fankom. Svaka pesma se bavi uobičajenom svakodnevno pričom u kojoj ljudi mogu da imaju trenutak „pokreta u mestu“. Ovaj trenutak se može doživeti samo iznutra: nešto se menja, a sve izgleda isto, vreme se zaustavlja, dajući priliku osobi da shvati nove stvari o sebi i nastavi dalje, mudrija.

Whereswilder su nastupali na brojnim festivalima u Grčkoj i Evropi (uključujući Europavox), a 2023. počinju turnejom po EU. 

 

Norveška šuma je bend iz Novog Sada, osnovan jeseni 2013. godine. Tokom svog postojanja bend je prolazio kroz razne žanrovske promene i sastave, ustaljujući svoju postavu 2017. godine i u tom sastavu radi i danas. Bend čine Vesna Mitić (vokal), Ivan Kostadinović (bas gitara, prateći vokali), Goran Prijić (vokal, klavijature), Nikola Vučetić (bubanj) i Filip Nedović (gitara). Iza sebe imaju samostalno izdat EP “Mi, stranci”, kao i album “Nebo” u izdanju SKC KG, koji je deo stvaranja Norveške Šume od 2018. godine do kraja 2020. godine, i prvo zvanično izdanje.

See It My Way je akustični trio iz Novog Sada u čijem radu su primetni uticaji emo revival bendova sa punk i hardcore etikama. Bend je nastao prvenstveno kao duo početkom 2015. godine sa Dušanom Đukićem i Mihajlom Zorićem na gitarama, a od leta 2022. godine im se zvanično priključuje Mladen Nikolić iz benda Latebloom na poziciji klavijaturiste.  (Izvor: promo)

Korisnici
Logovanje korisnika