MUD MORGANFIELD (Muddy Waters JR) Live at BiP

Ovo je prilika da vidite i čujete pravog blues majstora u akciji.

Ne propustite! 

 

Muddy Waters i njegova muzika su odavno deo života naše publike, a sada imamo zadovoljstvo da najavimo da će na bini beogradskog kuba Bluz i Pivo u okviru Cetinjska 15 districta nastupiti njegov najstariji sin Mud Morganfield. 

Mud Morganfield je naslednik muzičke tradicije svog oca, blues legende Muddy Watersa. Rođen je u Chicagu 1954. godine i počeo je da svira gitaru sa samo 12 godina. Ubrzo je postao poznat po svom energičnom nastupu i jedinstvenom blues glasu.

Morganfield je snimio brojne albume i nastupao na festivalima širom sveta. Njegova muzika je inspirisala mnoge blues muzičare, a on je i sam bio inspiracija za mnoge pesme.

Koncert će se održati u petak, 22. septembra sa početkom u 21:30h, a prateći bend biće selekcija nekih od naših najboljih bluz muzičara!

Jovan Ilić - usna harmonika

Dragan Ćalina - klavijature

Ivan Stanošević - gitara

Saša Stanulović Stanli - gitara

Milan Nikolić - kontrabas

Jovan Pejčinović - bubanj

Karte ceni od 2400 din možete kupiti u našem klubu svakog dana od 12-23h 

REZERVACIJE: 0631773750

Broj mesta je ograničen na 180.

Ovo je prilika da vidite i čujete pravog blues majstora u akciji. Ne propustite! 

Mud Morganfield, višestruko nagrađivani umetnik, etabliran je zvezda u svetu bluza. Najstariji sin legende Muddy Watersa, Mud je odrastao okružen mnogim od najboljih muzičara bluza. Njegovo pevanje čvrsto je u najboljim tradicijama chicago bluesa, ali on je i pisac odličnih novih pesama i podržavaju ga neki od najboljih muzičara koji danas sviraju. Priznat je i od kritičara i od umetnika poput Buddyja Guya i Joolsa Hollanda zbog svoje muzičke sposobnosti.

Mud Morganfieldov album PORTRAIT izdavačke kuće Delmark dobija neverovatne kritike iz celog sveta. Album je dostigao prvo mesto na listama AirPlay Direct i Roots Music Report i trenutno je četvrti na australijskoj bluz listi.

Mudov prethodni album, They Call Me Mud, objavljen je 9. marta 2018. godine i dobija obimnu airplay i odlične kritike.

Mudov nagrađivani album, Son of the Seventh Son, objavljen je na Severn Recordsu 2012. godine i dobio je odlične kritike. Album je nominovan u kategorijama za najbolji album i tradicionalni bluz album muškog izvođača na dodeli nagrada Blues Foundation Blues Music Awards 2013. godine. U 2014. godini, Mudova saradnja sa Kimom Wilsonom, album For Pops, privukla je još više kritičkih pohvala i nagrada.

Mud je završio 2012. godinu nastupima na ikoničnoj britanskoj muzičkoj emisiji Later… with Jools Holland.

Album Son of the Seventh Son je ušao u top 50 albuma 2012. godine za Classic Rock – časopis o bluzu i na About.com-ovu listu najboljih bluz albuma 2012. godine, pored svojih dve Blues Blast nagrade.

WEBSITE: http://www.mudmorganfieldblues.com/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@MudMorganfield

 Adresa: Cetinjska 15a, Beograd 

Datum: 22. Septembar, Petak 

Početak programa: 21:30h 

Cena karte: 2400 din 

Rezervacije: +381631773750

 

Korisnici
Logovanje korisnika