Fred Wesley & The New JB's (USA) PONOVO Live at BiP!

Ovaj događaj će ujedno biti i promocija prvog live albuma u izdanju Bluzika Records

 

Fred Wesley & The New JB's su napravili pravi house party u julu, a za sve one koji nisu imali prilike da ih čuju, i za one koji bi da ponove ovaj doživljaj, evo specijalne prilike! 

Legendarni frontmen i trombonista Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i šef benda čuvenog James Browna, vođa The New JB’s, solista George Clintona i Parlament Funkadelic-a i Bootsy Colins Rubber Banda!

U okviru svoje evropske turneje, na našu veliku radost, sa bendom The New JB's, će ponovo nastupiti u Beogradu, 28.oktobra, u klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15!

Ovaj događaj će ujedno biti i promocija prvog live albuma u izdanju Bluzika Records, snimljenog na prošlom koncertu ovog sastava u ovom klubu!

Očekuje vas redak muzički događaj i proverena muzička žurka u ovom "one of a kind" klubu, sa bendom najveće žive legende moderne muzike, Fred Wesleyem.

Karte možete kupiti u klubu Bluz i Pivo po ceni od 3200 dinara.

Rezervacije na broj: +381 63 1773750Broj karata ograničen na 180.

 Za sve dodatne informacije javite se u inbox stranice kluba.

Sastav:

Fred Wesley – TromboneBruce Cox - DrumsDwayne Dolphin - BassPeter Madsen - KeyboardsReggie Ward - GuitarGary Winters - TrumpetPhillip Whack - Saxophone

Fred Wesley je rođen je 1943. godine u Kolambusu, u Džordžiji, a odrastao u Mobileu, u Alabami. Započeo je svoju karijeru kao tinejdžer trombonista, svirajući sa Ike i Tinom Turner. Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor James Brown-a s kim je radio od 1968-1975. Nakon toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelic-om i Bootsy’s Rubber Band-om.

Sa James Brownom, Fred Wesley je postao svetski najpoznatiji “sideman”, koji je orkestrirao dinamične gruvove, a čiji su smele i hirurški precizne prepoznatljive solo deonice definisale jezik funk-a. Podigao je funk muziku na nove lestvice zajedno sa George Clinton-om i Bootsy Collins-om.

Fred je snimio desetak solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji se pojavljuje u Oskarom nagrađenom dokumentarcu When We Were Kings i bezbroj drugih dokumentarnih filmova i knjiga o funk-u. Fred Wesley održava master klasove širom sveta.

Kao veteran Count Basie Orchestra, Fred je radio sa umetnicima od Ray Charlesa do Russell Gunna.

Njegovi trenutni projekti su njegov jazz-funk bend, New JB's i jedan je od saradnika "Klezmer-Funk" Abraham Inc.

Njegovo bogatstvo muzičkog znanja aranžiranja, komponovanja i produciranja deli s mladim muzičarima i studentima muzike u obrazovnom sektoru širom sveta.

Official Website: https://www.funkyfredwesley.com/

Facebook: https://www.facebook.com/funkyfredwesley/

Instagram: https://www.instagram.com/funkyfredwesley/

 

Korisnici
Logovanje korisnika