Buč Kesidi i Keni nije mrtav su često na programu radio i TV kanala TIK TAK, ZZTV i MUZZIK!

Buč Kesidi i Keni nije mrtav u klubu Šiška!

 

Nakon zagrijavanja za eurovizijske miljenike Joker Out na njihovom trijumfalnom nastupu u Areni Stožice, Buč Kesidi, dance orijentirani indie rock ‘n’ roll dvojac koji se smatra jednim od ključnih imena suvremenog srpskog rocka, vraća se u Ljubljanu!

Nakon rasprodanih zagrebačkih i beogradskih stadionskih koncerata, momci će ponovno nastupiti u intimnijem ambijentu Šiška, a na pomolu je i novi album.

Gitarist Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica osnovali su Buč Kesidi u Pančevu 2014. godine s ciljem da uzdrmaju domaću glazbenu scenu modernim rock ‘n’ roll zvukovima. Svojim albumom prvijencem Posesivno-Olpulsivni Hospul, na kojem su se našli hitovi “Kafe aparat” i “Draga?”, glazbenici su prvo skrenuli pažnju na sebe, a zatim se probili do šire publike sljedećim singlovima koji su najavili njihov drugi album.
Zarazni hitovi poput “Nema ljubavi u klubu”, “Đuškanje ne pomaže” i “TIHO” pokazali su pomak Buč Kesidija prema suvremenijem, elektroničkom zvuku s propulzivnim disko utjecajima, a do danas su skupili nekoliko milijuna streamova na internetu. Album Euforija, objavljen 2019., na kojem se nalaze, etablirao je bend kao jednog od protagonista nove srpske alternativne scene. Uz pohvale kritike, rasprodane koncerte diljem regije i nastupe na renomiranim međunarodnim festivalima kao što je Eurosonic Noorderslag, ploča je duu donijela i nominaciju za prestižnu nagradu IMPALA za europski nezavisni album godine.

 


Nekoliko mjeseci nakon izlaska drugog albuma, Buč Kesidi su prvi put nastupili na slovenskom tlu na festivalu MENT Ljubljana. Nakon pandemije izazvane pandemije, vratili su se u velikom stilu nastupom pred 10.000 ljudi na glavnoj pozornici Exita, rasprodali zagrebačku Šalatu i postali prvi rock bend mlađe generacije koji je spakovao najveći stadion u Beogradu, Tašmajdan. U Zagrebu im je predgrupa bio Joker Out, koji im je uzvratio za osvajanje Arene Stožice u Ljubljani, no kada se Buč Kesidi u veljači vrate u Šišku, ponovno će to učiniti kao headlineri.
Energični gitaristički trio Keni Nije Mrtav iz Srbije etablirao se kao jedan od najatraktivnijih live actova na našim prostorima zahvaljujući svojim prvoklasnim grooveovima, galopirajućim riffovima i jedinstvenom scenskom pojavom. Svojom kombinacijom punkerskog stava, radijskih pop melodija i spektra iskrenih emocija i energije probili su se između ostalog i na srpski izbor za ovogodišnji Eurosong, a njihovi live disco partyji impresionirali su publiku po cijelom Balkanu, reafirmirajući ih kao jedan od trenutno najvrućih mladih bendova.
Ulaznice u prodaji online i na prodajnim mjestima Eventima.
Organizacija: Kino Šiška.
Podržava Liveurope. Platforma Liveurope okuplja i podržava europske koncertne dvorane u njihovoj predanosti promicanju nadolazećih europskih izvođača te aktivno potiče njihove turneje po europskim pozornicama i njihovo predstavljanje novoj publici. Liveurope je sufinanciran iz programa Kreativna Europa Europske unije. (info: promo)

 

Korisnici
Logovanje korisnika