BUNT ROK FESTIVAL 2024: Dvadeset autora i bendova u trci za pobedu na 8. izdanju festivala

 

Članovi selekcionog žirija festivala su, nakon preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, odabrali 17 autora i bendova za osmo izdanje "Bunt rok festivala". Njima će se u borbi za pobedu pridružiti i 3 muzička sastava- pobednici festivala BARF, Stori festa i Velikogradištanske gitarijade.
Na Bunt rok festivalu 2024 predstaviće se ukupno 20 tamičara iz cele Srbije.
Od 120 prijava na Konkurs za 8.BRF, koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbij, odabrani su takmičari/ bendovi i autori koji će imati priliku da opravdaju ukazano poverenje i da se, uz pobednike tri prijateljska festivala, predstave auditorijumu medijskog sistema RTS-a i bore za finale.

 

Branka Glavonjic autorka emisije BUNT i BUNT Rok Festivala RTS a


Branka Glavonjić, autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala, saopštila je imena 20 takmičara 8. BRF : „Maršali“, „Mali demon“, "Noah", Mihajlo Tatić, "No intent“, "Les Filles", "Red Danger", „Uroš i nejaki“, "L`ment", „Internaut“, „Deformitet“, "Non Grata", „Afotička zona“, „Šut“, „Bristol“, „Petra" i „Đirika bend”.

Festival čine dva polufinala i finale, Polufinalne emisije, sa po deset takmičara pratićemo na RTS-u u drugoj polovini maja, nakon čega će uslediti i finale Bunt rok festivala 2024..


Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine: Maja Cvetković ("E play"), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor"), Miloš Ignjatović ("Dorćol plac") i Milovan Bošković („Zemlja gruva").

„Pokazali su se kao veoma dobar žiri, efikasan i žiri koji ume da prepozna zaista ono što je dobro i što vredi." kaže Branka Glavonjić i otkriva kakvi su bendovi i pesme koje će biti predstavljene na osmom izdanju festivala:

 

Stručni žiri ovogodišnjeg BUNT-A

 

„Ove godine opet imamo najmlađeg učesnika koja ima 13 godina, to jest takmičarku. Zatim, zanimljivo je da zaista ima sve više ima žena u rokenrolu. I to je izrazito lepo, nekako je atraktivno i značajno za scenu da su bendovi prošarani, da više rokenrol ne stvaraju i ne sviraju samo muškarci- tu su sada u mnogo većem broju i neke divne žene, kojih je evo sve više. Takođe, zanimljivo je, kroz ovaj ovaj projekat tome svedočim- na koji način mladi autori razmišljaju o strukturi pesme. Pažljivi slušaoci otkriće da među pesmama koje će biti predstavljene na 8. BRF ima i onih koje karakterišu vrlo neobična razrešenja, nešto što je neočekivano…. A među dvadest ovogodišnjih takmičara ima i pesama koje su realizovane na druge načine i naravno- i ovoga puta ima klasično lepih pesama. Vraćaju se te neke melodije i puno harmonija, puno višeglasja sad ima u pesmama. I lepo je kada čuješ višeglasje u bendu, kad njih nekoliko učestvuje u pevanju, tako da se onda dobije i bolja harmonija, unapređuje se aranžman pesme. Među pesmama koje smo odabrali, prepoznali smo da je većina muzičara koji su ih poslali na naš konkurs razmišljali o svemu- kao da su već, pored toga što su autori, na neki način i producenti sopstvene muzike.”

"Bunt rok festival" je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene.

Tokom dosadašnjeg trajanja ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo više od 1800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je dobilo priliku da nastupi na sceni RTS-ovog TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

Po tradiciji, uz multimedijsku afirmaciju na programima i platformama medijskog sistema RTS-a, najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), kao i novčane nagrada RTS- a ali i druge nagrade prijatelja Bunt rok festivala. Takođe, najbolji bendovi/ takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta BRF, koji nosi naziv "Bunt rok turneja". (info: promo)

Korisnici
Logovanje korisnika