Tihomir Pop Asanović slavi 60 godina djelovanja s vrhunskim gostima u Petom Kupeu!

Spisak gostiju je neverovatan: Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Bruno Langer, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković!

 

Kum ex-yu funka donosi presjek karijere u ponedjeljak, 6. svibnja a Vlatko Stefanovski i Rambo Amadeus predvode impresivnu regionalnu all stars ekipu gostiju.

 

 

Prva tipka Europe slavi 60 godina karijere, i to uz kakve goste! Svojevrsna titula vodećeg europskog klavijaturista govori o tome koliko je Tihomir Pop Asanović cijenjen i daleko izvan granica ovih prostora. Svoj glazbeni jubilej obilježit će velikim koncertom u ponedjeljak, 6. svibnja u Petom Kupeu, i to uz svoje prijatelje. Na impresivnoj listi gostiju su Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Bruno Langer, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković.

 

Prve glazbene korake Asanović je napravio u Skoplju, gdje je i rođen. Kako su pri upisu u glazbenu školu, slobodne ostale samo orgulje, upisao je taj instrument, a kasnije i klavir, što mu je i odredilo karijeru. Svirao je s najboljim domaćim glazbenicima, ali upoznao je i mnoge svjetske.

 

Legendarni album Tihomira Pop Asanovića iz 1976. godine

 

 

Kao jedna od ključnih figura ex-yu funka, surađivao je sa sjajnim instrumentalistima u bendovima Time, Jugoslavenska Pop Selekcija i September, a iz svog zlatnog doba bilježi albume „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti.

 

Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika. Njegov vrhunski  bend čine Amir Gwirtzman, Davor Črnigoj, Martin Šac, Antun Profeta te Ruben i Filip Horvat.

 

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl dostupne su putem Entrio sustava.

 

Korisnici
Logovanje korisnika