Virtuozni gitarist Vlatko Stefanovski na Cittanova Blues Festivalu 2023

Cittanova Blues Festival slaviće blues muziku i kulturu s najboljim blues muzičarima iz celog svijeta

Cittanova Blues Festival s ponosom najavljuje drugog headlinera na ovogodišnjem festivalu, Vlatko Stefanovski Trio. Nastup Vlatko Stefanovski Tria na Cittanova Blues festivalu 1. jula svakako će biti jedan od vrhunaca festivala.

Trio, predvođen Vlatkom Stefanovskim, poznat je po jedinstvenom spoju tradicionalne makedonske muzike s modernim jazzom i bluesom. Trio čine Vlatko Stefanovski na gitari, Ivan Kukić na bas gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Na Cittanova Blues Festivalu obožavaoci mogu očekivati prepoznatljivo sviranje gitare Vlatka Stefanovskog, koje kombinuje tehničko majstorstvo s dubokim emocionalnim odjekom. Njegov jedinstveni stil, koji kombinira jazz, rock, blues i tradicionalnu makedonsku glazbu, dobio je pohvale obožavalaca i kritičara.

“In the pantheon of guitarists, the name Vlatko Stefanovski towers high above. He is renowned for his high-energy, virtuoso antics as well as memorable and gentle melodies that have thrilled crowds for more than four decades”. – All About Jazz, UK

Vlatko Stefanovskismatra se jednim od najuticajnijih, najinovativnijih i najcenjenijih gitarista, s karijerom dugom preko 50 godina. Gitaru je počeo da svira s 13 godina, a u kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je bend LEB I SOL koji je sa 14 albuma i turnejama širom sveta postao jedan od najznačajnijih bendova muzičke scene bivše Jugoslavije. Od sredine devedesetih Stefanovski je razvio vrlo uspešnu solo karijeru, tokom koje je stekao pohvale kritičara za svoje virtuozno sviranje gitare i sposobnost spajanja tradicionalne makedonske glazbe s elementima jazza, bluesa, rocka i drugih žanrova. Svojom jedinstvenom gitarskom tehnikom i zvukom stekao je obožavaoce širom svijeta, a svirao je i snimao s mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Manu Katche, Toni Levin, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner i mnogi drugi. Kao solista Vlatko je nastupao i snimao s mnogim orkestrima i ansamblima, uključujući i Londonski simfonijski orkestar. U poslednje vrijeme stvara i muziku za film, pozorište i balet.

 

Korisnici
Logovanje korisnika