Objavljen prvi headliner Cittanova Blues Zero 2023 festivala!

Kanadski blues rock gitarista i pevač Philip Sayce stiže u Novigrad ovog leta!

 

Philip Sayce, jedan od trenutno najboljih električnih gitarista na svetu, headliner je ovogodišnjeg Cittanova Blues Zero Festivala.

Poslje nezaboravnog prvog izdanja Cittanova Blues Zero, koji je Novigrad postavio na svetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl.

„Krajem lipnja Novigrad pretvaramo u blues grad! Pored nastupa vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača, drugo izdanje festivala produžuje se na 10 dana, donosi blues školu sa svjetski poznatim mentorima, jam sessione, prezentaciju glazbenih instrumenata, i još puno toga“ kažu organizatori a oni su Vladimir Brajan i Denis Makin. Pokrovitelji su Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha prvog izdanja, koje je trajalo dva dana i predstavilo koncerte šest glazbenih sastava na glavnom novigradskom trgu, ove godine festival će trajati šest dana.“ Rekli su organizatori.

 

 

 

„Izuzetno smo zadovoljni što na naš festival u naš mali grad dolaze takvi glazbeni velikani - kanadski blues rock gitarist i pjevač Philip Sayce će tako nastupiti u Novigradu u sklopu svoje europske turneje, i to će biti jedini njegov nastup u Hrvatskoj, što je jedinstvena prilika koju ne bi smjeli propustiti ljubitelji blues rocka. Već sada nam se javljaju posjetitelji iz cijele Hrvatske, Italije, Austrije... koji jedva čekaju Sayceov koncert.!“

„Kroz šest dana festivala svake večeri će se održavati koncerti na više lokacija, zatim će tu biti prodajna izložba glazbenih gadgeta, gdje će se predstaviti razni mali proizvođači koji sve to izrađuju ručno i u vrlo malim količinama. Također, biti će tu i filmska večer u sklopu koje će se prikazivati blues dokumentarci. Svake večeri, nakon službenog koncertnog dijela, u Pubu Devetka će se održati i jam session. Osim toga, na više lokacija će tijekom dana svirati bendovi u sklopu programa Blues Morning Coffee te Sunset Blues.

„Izvođači dolaze iz Velike Britanije, SAD-a, Afrike, Makedonije i Hrvatske, a konačan popis imena biće objavljen uskoro. Na sve događaje Cittanova Blues Zero festivala ulaz je besplatan,“ kaže Denis Makin.

Uskoro stižu najave ostalih izvođača, biće ovo fantastično leto u Novigradu!

 

Korisnici
Logovanje korisnika