Laibach stiže u Zagreb u sklopu velike evropske turneje „Love Is Still Alive”

Tvornica kulture Zagreb će u petak, 14.4.2023 ugostiti ovaj veliki bend

Kultni slovenački bend Laibach 14. aprila dolazi ponovo u zagrebačku Tvornicu kulture, u sklopu velike evropske turneje “Love Is Still Alive”.

Istoimeni album – “Love Is Still Alive” nastavak je soundtracka filma reditelja Tima Vuorensole, „Iron Sky – The Coming Race” iz 2019. koji završava uništenjem naše planete i Meseca, posle čega kreće egzodus posljednjih preživelih Zemljana koji su prisiljeni tražiti novu planetu za život i kreću na putovanje kroz Sunčev sistem, ali i kroz muzičke žanrove poslednjih nekoliko decenija. Ova muzika spoj je starog countryja, šlagera i zapada.

Laibach, kultni avangardni bend deluje već 4 decenije kroz svoj prepoznatljiv vizuelni, simbolički i društveni izraz. Osim toga što je su oni jedini rock bend u istoriji koji je nastupio u obe Koreje, takođe su prošlu godinu obeležili i ljubljanskom izvedbom projekta „Alamut” koji se bazira na persijskoj kulturi, u saradnji s iranskim kompozitorima i Teheran Symphony Orchestrom.

 

Laibach, Foto: Le Temps, Ciril Jazbec

 

Osim novog materijala, Laibach će u Tvornici predstaviti i izabrane pesme s nedavno objavljenih albuma: pozorišnog projekta „Wir sand das Volk” i “Sketches of the Red Districts”, uz selekciju svojih klasika od ranih 80-ih pa nadalje.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 20€ u prodaju kreću 12. siječnja. Od 19. februara za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 23€, odnosno 26€ na dan koncerta.

Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, prodajna mjesta Eventima i web sistem Eventim. (Izvor: Glazba.hr)

Evo povoda da opet slušamo neviđeno zabavnu i zaraznu pesmu „Love Is Still Alive”.

 

 

Korisnici
Logovanje korisnika