Punk iz doba Juge! 35. godina Atheist Rapa

Punk-rock mašina zapalila se 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, neplanirano.Nekoliko mjeseci kasnije održali su prvi koncert na Novosadskoj kapiji u Petrovaradinu i ostalo je povijest...

 

Novosadska punk-rock grupa Atheist Rap slavi jubilej - 35 godina aktivnog sviranja, snimanja albuma i koncertnih turneja. Tri i pol desetljeća bezuvjetne razmjene energije s publikom diljem Balkana i Europe.
Ono što ih krasi su žestok zvuk, jasno upućene poruke na prave adrese, kritika postojećeg stanja, osebujan humor i vrlo zanimljivo poetsko kazivanje. Došlo je vrijeme za slavlje u istom gradu u kojem je sve počelo, kako za bend tako i za njihovu publiku - 6. travnja u Novom Sadu, stoji u najavi.
Domaćin slavljeničkog koncerta bit će Hala 2 Novosadskog sajma, mjesto koje u posljednje vrijeme organizira najprestižnije događaje kada je u pitanju rock and roll glazba.
Šestog travnja 2024. sve će stati na barem dva sata, osim punk-rock divova i njihovih strojeva, jer tog dana se u grad vraćaju momci ili, kako sami sebe nazivaju, Old Scoundrels koji sviraju Southern-era punk.
Šesti travanj rezerviran je za veliki koncert Atheist Rapa, rezerviran je za Godinu kulture, Prittyland, sage o kultnim limuzinama Wartburg i Trabant, Dr. Popa, za Thieves and Bitches i sve ostale poznate egzotičnih i grotesknih likova te montipajtonovskih događaja koji su prepričani i opjevani u njihovim stihovima, dodaje se u priopćenju.
Punk-rock mašina zapalila se 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa, neplanirano, kroz druženje, zabavu i neizmjernu ljubav prema glazbi. Nekoliko mjeseci kasnije održali su prvi koncert na Novosadskoj kapiji u Petrovaradinu i ostalo je povijest...

 

Atheist Rap, Foto: Wood.rs, Južne vesti


Nakon 35 godina Radule, dr. Pop i prijatelji i dalje rade, a neki tekstovi i pjesme danas su aktualniji nego ikad, što samo govori da je bend prošao test vremena i ako su u pitanju tri i pol desetljeća konstantnog djelovanja, poručuju organizatori iz dvorane 2. Također, ono što ne treba izostaviti je da je Atheist Rap bend koji je imao jedan od najvećih utjecaja na sviranje i razvoj punk rock glazbe na ovim prostorima. Najbolji dokaz tome je sve brojnija publika, kako ona koju drže već 35 godina, tako i nove mlade snage koje se pojavljuju na njihovim koncertima.
Atheist Rap je bend čija je diskografija svojevrsni posveta i valjani dokument vremena kroz koje smo prošli u proteklih 35 godina i, što je jako bitno, poruke koje je bend slao nikada nisu bile poslane iz galerija, već direktno, s tla, u skladu s publikom koja je te poruke shvatila, prihvatila i kroz njih sazrijevala, ističe se u najavi.
Organizatori ovog događaja najavljuju audio i vizualni spektakl koji će se dugo pamtiti, a zainteresirani ulaznice za ovaj događaj mogu pronaći na svim prodajnim mjestima Gigs Tixa kao i na online Gigs Tix trgovini.

 

Korisnici
Logovanje korisnika