Angažovana i potresna nova pesma benda Adastra

Tanki zidovi kroz koje empatija ne prolazi

Na ovaj tekst u nastavku vesti nema se šta dodati, osim da je pesma i potresna i lepa i himnična i sigurno će dopreti do mnogih ljudi i protresti ih dovoljno da sledeći put, u takvoj situaciji – reaguju:

Grupa Adastra je objavila novi video spot Tanki zid", angažiranu pjesmu s kojom želi podići svijest o rastućem broju kaznenih djela nasilja nad ženama. Posvećen je svim ženama žrvama nasilja. U Hrvatskoj je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ili među bliskim ukupno stradalo 5.960 osoba. Od ukupnog broja stradalih žrtava (5.960), 4.506 su žene. 23,7% više nego 2019. godine. 14 žena je izgubilo život. Autori glazbe i stihova su Jeronim S. Marić i Zoran Brajević. Autor spota Jeronim S. Marić kaže: Htjeli smo ovim spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati. Pjesma je inspirirana stvarnim događajima koje smo Zoki i ja, a i mnogi naši sugrađani doživjeli. ...“

U spotu su glumili Ana Lončarić, Vladimir Jevicki i Mihael Novosel. Spot i pesma su snimljeni u Alom studiju u Zagrebu. Tonsku i video produkciju potpisuje Jeronim Szabolcs Marić. Vokal, gitare, bas gitara, klavijature i aranžman: Jeronim Szabolcs Marić, Bubnjevi i aranžman: Dinko Lupis.

Pesmu je objavila Croatia Records.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika