Britney je konačno slobodna

Kada se izborila za svoja prava, uz pomoć fanova i #FreeBritney pokreta, Britney je donela odluku da se povuče

Autor teksta: Ognjen Stojić

Borba koju Britney Spears vodi sa svojom porodicom traje dugi niz godina. Kada je prikupila hrabrost da se obrati javnosti za pomoć, 2008. godine, njeni fanovi pokrenuli su #FreeBritney pokret. Pokretu su se ubrzo priključile i mnoge svetske zvezde, koje su koristile svoje platforme da podignu svest o problemu u kom se nalazila njihova koleginica.

Pakao u kom se našla Brtiney, započeo je konfliktima sa članovima njene porodice, što je dovelo do promene u njenom ponašanju. Ovi događaji proizveli su dalje probleme, razvod braka, gubitak starateljstva nad decom, napad na novinare i ikonično šišanje na ćelavo.

Nakon lečenja u mentalnoj instituciji, njen otac Jamie preuzima njen život i dobija moć nad njenim odlukama, slobodi kretanja, finansijama. Njegovoj daljoj torturi nad Britney priključio se i njen tim menadžera kao i njena rođena sestra.

Koncerte u Las Vegasu, Britney je održavala 4 godine za redom. Obavestila je svoj tim da 2018. godine neće nastaviti turneju i zatražila je odmor. Njen menadžer, kao odgovor na njenu odluku, pretio je pevačici da će je tužiti i uz to naterao da potpiše novi ugovor za još jednu godinu turneje.

Nakon 13 godina, ona je ove godine dobila pravo da sama izabere advokata koji će je zastupati na suđenju protiv njene porodice i menadžmenta. Ovo je bio prvi korak ka njenoj slobodi.

Uz pomoć svog advokata i uz podršku koju je dobila na globalnom nivou, Britney je uspela da se oslobodi uticaja svog oca. Ona je rekla da vidi svetlost na kraju tunela ali da borba nije skroz završena.

10. novembra 2021. zakazano je novo suđenje gde se očekuje da će Britney dobiti svoju potpunu slobodu. Zbog svih situacija sa kojima se suočila i zbog kojih su se razvile traume, Britney je objavila da više nema želju da održava koncerte kao i da nastupa uživo.

Poslednji spot izbacila je 2016. godine sa Tinashe za pesmu ,,Slumber Party“. Nadamo se njenom potpunom oporavku i povratku svojoj fenomenalnoj karijeri.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika