Staklene životinje neće da pričaju

Iako nije naj-najnoviji hit, ovo morate da čujete. I da odigrate.

Godinu dana nakon globalnog hita „Heat Waves“, koji je osvojio srca publike, ali i svetske top liste, oksfordski sastav Glass Animals predstavlja singl pod nazivom „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“. Numeru prati i muzički spot koji, u retro stilu, prenosi pozitivnu energiju pesme i naprosto tera na ples.

„Razgovarati je odlično, nemojte me pogrešno shvatiti, ali ova pandemija je naterala mnoge od nas da introspektivno pogledamo sami u sebe na način na koji do sada verovatno nismo. Neizvesnost, nemogućnost izlazaka i stvaranja novih sećanja su učinili da duboko kopamo po prošlosti. Odnosi su se promenili, neka prijateljstva su zamenjena, a samopouzdanje je iskrivljeno. Proveo sam dosta vremena pričajući sa svojim psom, ali još više vremena u razgovoru sa samim sobom, što me je držalo budnim noćima. Moji prijatelji i porodica su radili isto. Voleo bih da ljudi isključe svoje uređaje, puste ovu pesmu, zatvore oči i konačno uživaju u trenutku“, priča kantautor i producent Dave Bayley.

Ovo je prvo muzičko izdanje nakon hvaljenog albuma „Dreamland“ u kom je dominantan osećaj energičnosti i električnog raspoloženja u godini koja je označila prekretnicu u radu ovog četvoročlanog benda. Tim albumom su napravili svoj mali svet u kom su živeli prethodnih godinu dana, a „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“ nas vodi dalje u neka nova muzička putovanja.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika