Prošlogodišnja greška, dobro ime za band

Korona - projekat koji nas vodi na Mars

Error_2020 je corona-projekat koji čine Hrvoje Jagarinec – Jaga iz zagrebačkog benda Kiper i gitarista Gordan Lončar – Goga (Kain i Anesthesia).

Njihov drugi EP pod nazivom „Mars” izašao je ovih dana. Tema su heroji i heroine SF filmova, serija i romana a https://servedby.revive-adserver.net/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=950&loc=https://ravnododna.com/objavljen-mars-drugi-ep-benda-error_2020-a-izlazak-je-popracen-novim-spotom/&referer=https://ravnododna.com/&cb=6517815ad6„Mars” je sastavljen od pet kompozicija koje se nalaze negde između alternativnog, indie, punk rock i metal zvuka.

Error_2020 nastavlja sa svojom uobičajenom praksom -  teški rifovi i simpatični refreni ali takođe i obavezna gitaristička sola koja baš ne čujemo često poslednjih godina.

EP “Mars” sniman je tokom 2021. godine. u Monster studiju u Zagrebu dok je bubanj snimljen u Italiji, u Centamore Drum studiju. Dizajn omota potpisuje mlada umetnica Magda Jagarinec.

Na ovom projektu Error_2020 okupio je mnoge veoma poznate muzičare hrvatske underground scene: pored Hrvoja Jagarineca – Jage (Kiper, Paruzija, Minus Cvai, Garage Monsters) na vokalu i bas gitari i Gordana Lončara – Goga (Kain, Anesthesia, Metaljeros) na gitari, tu su takođe i Silvio Centamore (italijanski studijski i sesijski muzičar) i Davor Novosel – Daba (dno, Cherkezi United, Porota, Minus cvai, Vegetable Soup) na poziciji druge gitare.

Istovremeno sa EP-jem pojavio se i video za prvi singl „Ritam stroja” –horror rock baladu u kolažu argentinskog umetnika Alfija koji je videom pojačao atmosferu optimizma unutar tvornice na koloniziranom planetu u vlasništvu velikog mesije s planeta Zemlje. A citat iz pesme “Mars” glasi: „Ovdje je svjedok velika lova, jer novi prorok radi ono što mora”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika