Srećno je Pančevo jer dočekuje Urbana&4

Osmog aprila očekujemo izuzetno druženje s ovom hrvatskom ekipom

„URBAN&4“ dolaze po prvi put u Pančevo, a nastupiće u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo, u petak, 8. aprila u 21 sat. 

Predvođeni Damirom Urbanom, URBAN&4 predstaviće svoj novi dvostruki album pod nazivom “Lipanj, srpanj, kolovoz”.

Damir Urban, rođen 1968. godine u Rijeci, u Hrvatskoj, samostalni je umetnik, koji se primarno bavi muzikom, ali povremeno i slikarstvom i glumom. Njegova bogata karijera obuhvata više od desetak autorskih albuma objavljenih tokom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tokom samostalne karijere.

Izvešće i neke od svojih najmoćnijih singlova poput „Div“, „Sama“, „Iskra“, „Kuća sjaćanja“.

Prodaja ulaznica za koncert počela je 16. marta. Prvih sto ulaznica biće po promotivnoj ceni od 1.000 dinara, a nakon toga 1.200 dinara.

Ulaznice se prodaju na biletarnici Doma omladine Pančevo (Svetog Save br. 10). Radno vreme biletarnice je od 9 do 22 sata.

Ukoliko bude preostalih ulaznica, do popunjenosti kapaciteta koncertnog prostora, na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara.

 

Damir Urban, rođen 1968. godine u Rijeci samostalni je umetnik, koji se primarno bavi muzikom, ali povremeno i slikarstvom i glumom. Njegova bogata karijera obuhvata više od desetak autorskih albuma objavljenih tokom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tokom samostalne karijere (The best off, Pustinje, EP, Otrovna kiša, Žena dijete, Retro, Hello!, No mix no sex, Urban & Hauser, Kundera, Mamut, Live at Lisinski, Skice)

Rad u Lauferu i Urban&4, kao i rad na albumu sa svetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, i priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva kompozitora.

Tokom karijere sarađuje s mnogim poznatim i priznatim muzičarima (Gibonni, Rade Šerbedžija, Stjepan Hauser, Matija Dedić, Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, En Face, Vatra), a mnoge su njegove pesme svoj novi život dobile kroz više nego uspešne obrade.

 

Urban Foto: Bojana Janjic

Glumom se bavi igrajući uloge u filmu „Mondo Bobo" (film Gorana Rušinovića), koreodrami "Dama s kamelijama" (HNK Zajc, Damir Zlatar Frey), studentskoj predstavi "Ptice" (studio Gluma, mediji i kultura), „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" (Nikola Vukčević), te u filmu „Zbog tebe" (Anđelko Jurkas). Najznačajnija uloga je svakako ona u predstavi „Antigona - 2000 godina kasnije" pozorišta Ulysses, koja je gostovala i osvajala nagrade širom Evrope. Takođe, za pozorište je vezan i muzikom – autorskim pesmama za predstave „Torsija" i „Rock'n'roll" Emila Matešića, te muzikom za predstavu „Mate Parlov" pozorišta Ulysses. Takođe, autor je muzike za dokumentarni serijal HRT-a, „2020 za Rijeku".

Autor je nekoliko samostalnih izložbi slika i likovnih radova, te član nekoliko strukovnih udruženja.
Tokom poslednjih nekoliko godina intenzivnije sarađuje s Antom Gelom. Ta saradnja rezultira i koncertnim albumom „Urban&4 & Zagrebačka filharmonija - Live at Lisinski" koji je nagrađen sa tri Porina. Iste godine je pesma Iskra dobila nagradu Porin za najbolji performans grupe s vokalom, ali i Porin za najbolju pesmu godine.
Tokom 2020. godine Urban stvara multimedijalni projekat „Soba Jamesa Joycea" u NP Brioni, u saradnji sa pozorištem Ulysses. Iste godine izdaje tri nova singla s budućih nosača zvuka: Div, Pseća oluja (nastala u saradnji s publikom tokom prolećnog lockdowna) i Nitko osim nas.

U Pančevu očekujte izuzetan događaj a mi se nadamo da će nas Urban&4 uskoro obradovati još nekim gostovanjem u ovim krajevima.

Slušamo (i gledamo) prelepi video Sama.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika