CD album Srđana Popova Swing 011

Jedno od lepših izdanja kuće Metropolis Music

28.jula prošle godine izašao je prvi, dvostruki singl Srđana Popova, obrade poznatih domaćih hitova “Devojko mala” i “Čamac na Tisi”.

Tačno godinu dana kasnije, predstavljamo vam CD “Swing 011”, muzičko razmaštavanje na temu popularnih melodija jugoslovenske pop muzike u duhu swinga i rockenrola, sa koga su se do sada izdvojili singlovi: “Na morskome plavom žalu”, “Marina”, “Stoj Džoni” i aktuelni, “Majestic Melody”. Na albumu se ukupno nalazi 10 pesama, devet obrada i jedna autorska.

“Swing 011” je snimljen u studijima VD i Koka, a pored Srđana, koji je svirao ritam gitaru, svirali su i :

Jovan Maljoković (saksofon), Nikola Demonja (saksofon), Sava Matić (truba), Vlada Mandić (truba), Mihajlo Bogosavljevič (trombon), Dražen Škarič (gitara), Milan Mirosavić (bubnjevi), Borko Vukadinović (klavijature).

 

Srđan Popov, foto: MENART 

 

“Uradio sam aranžmane svih pesama na izdanju “Swing 011”, kao i aranžmane duvačkih deonica, a inspiracija su mi bili američki neo swing bendovi, poput Big Bad Woodoo Daddy. To je jedna od prvih swing revival grupa, njihovi aranžmani i stil su tako fantastični, majstori su da prenesu duh tog vremena, ali i da istovremeno zvuče tako sveže”, kaže Srđan Popov.

 

Redosled pesama na albumu “Swing 011”

1.Devojko mala

2.Na morskom plavom žalu

3.Stoj, Džoni

4.Marina

5.Biondina

6.Život je maskenbal

7.Stari kontrabas - autorska pesma Srđana Popova

8.O kakav mesec

9.Čamac na Tisi

10.Majestic Melody

 

Slušamo odličnu verziju čuvene pesme Svi vi što maštate o sreći ili Majestic Melody u izvođenju Srđana Popova i benda.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika