Bad Daughter dolazi s novom pesmom

„Bite Your Tongue“ je singl – najava novog albuma

Sjajna Dunja Ercegović, aka Bad Daughter, objavila je ovih dana novi singl, „Bite Your Tongue”, uz prateći spot, koji će se naći na njenom drugom albumu.

„Bite Your Tongue” je jednostavna priča o partnerima koji ne znaju kada trebaju da zaćute, poručuje Bad Daughter, tj. Dunja Ercegović koja potpisuje tekst i muziku, dok je za aranžman, produkciju i miks zaslužan Leonard Klaić, za mastering Filip Motovunski, a kao prateći vokal je gostovala Mateja Majerle.

Nakon što je više od 40 domaćih urednika i novinara „Let Me Panic” zajednički izabralo za album 2021. godine, usledilo je i priznanje regionalnog udruženja nezavisnih diskografa RUNDA za najbolji regionalni album. Na Rock&Off nagradama je Bad Daughter osvojila je dve, za album godine i Pop&Off izvođača godine, kao i nagradu Porin za najbolje žensko vokalno izvođenje.

 

Bad Daughter, Foto: YT printscreen

 

Spot je sniman na promociji debitantskog albuma „Let Me Panic” u zagrebačkom pogonu Jedinstvo, snimatelji su Daniel Gjurček i Hrvoje Baudoin koji je zaslužan i za montažu dok je majstor svetla bio Andrija Santro. Video pokazuje amosferu na koncertu gdje je pesma „Bite Your Tounge” premijerno izvedena, a reč je o prvom singlu s najavljenog albuma.

Dunja Ercegović, koja je na široj muzičkoj sceni poznata i kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju. Najnoviji singl “Bite Your Tongue” dostupan je na svim streaming servisima.

Dobra pesma, odlično izvedena, prelep glas kojim se tako fino igra, šta više treba za uživanje u muzici?

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika