SOULx3000 feat. Tina Džankić u novom čitanju crnogorskog tradicionala

“Tradition reimagined” je okupila ekipu crnogorskih muzičara sa ciljem da istraže ovu tradicionalnu pjesmu i reinterpretiraju je u savremenom kontekstu

 

Najnovija verzija kultnog tradicionala “Još ne sviće rujna zora” objavljena je nedavno sa potpisom Beats per Montenegro etikete.

U pitanju je rezultat radionice “Tradition reimagined”, koja je okupla domaće muzičare sa ciljem da istraže ovu tradicionalnu pjesmu i reinterpretiraju je u savremenom kontekstu.

Kao rezultat, imamo synth-pop-soul numeru, koja terminu balkan soul daje posebnu dimenziju, objašnjeno je u saopštenju pomenute etikete.

“SOULx3000 je grupa muzičara i producenata nastala na inicijativu podgoričkog producenta i DJ-a Nikole Rajovića, pionira hip-hopa u Crnoj Gori i dugogodišnjeg stvaraoca i menadžera u oblasti pop kulture. Muziku i aranžman pored Nikole potpisuju i Todor Tadić i Marko Ćaćić, tim koji stoji iza podgoričkog Knowhere2Run studija u kom je numera kreirana i producirana. Za vokalne dionice bila je zadužena Tina Džankić, jedna od najboljih crnogorskih interpretatorki, koja je ovoj verziji doprinijela toplom i jedinstvenom bojom glasa”, piše u saopštenju.

Raznolikost učesnika projekta i njihova različita muzička iskustva su eksperimentisanjem sa raznim instrumentima i muzičkim stilovima, kroz kreativnu atmosferu u studiju, razvili unikatni spoj tradicionalne i savremene muzike, smatraju učesnici projekta.

Za video je bila zadužena ekipa MediaTag studija na čelu sa Ivanom Mandićem, a kadrovima nekih od najljepših lokacija Crne Gore iz vazduha zaokružili su ovo audio-vizuelno izdanje.

Projekat “SOULx3000 – Tradition reimagined workshop” je podržan od MOST Musica, evropske strategije za balkansku muziku, koju podržava Kreativna Evropa, program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnog, zaključak je saopštenja. (Info: Promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika