Noć za pamćenje

Prvo veče demo festa

Nakon pauze od pet godina, Demo Fest je ponovo uzdrmao Banjaluku i pokazao zašto je jedan od najboljih muzičkih festivala u regionu.

U prvom dijelu večeri publika je imala priliku čuti devet demo bendova koji se bore za vrijedne nagrade, a to su: Meltdown, The Restless Sea, Neki reperi, MISH, LoM, Grizete, Sin Seekas, Diminutiv, Sonja Agata Bišćan.

Mnogima od njih je ovo bio prvi nastup pred brojnom publikom i važan korak u karijeri.

Jedan od bendova koji je oduševio Banjaluku je i rok grupa Grizete iz Novog Sada. Oni su žestok i sanjiv trio - koji se sastoji od bubnjeva, basa i gitare sa atmosferskim vokalom i instrumentalnom podrškom koja predstavlja kombinaciju različitih žanrova od alternativnog roka, novog talasa do garažnog roka.

Vokalistkinja benda Andrea Vranć istakla je važnost ovakvih događaja:

“Verujem da svima nama, novim bendovima, ovo neverovatno znači. U regionu nema dovoljno ovakvih dešavanja koja su većinski posvećena demo bendovima."

Grizete je nastupala širom Srbije i na mini turnejama po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Međutim, kako kažu, prijavili su se jer promocije nikad dosta, a osim toga, finansijska podrška koju bi donijela pobjeda je izuzetno važna za daljnji rad bendova.

Ovogodišnja konkurencija je izuzetno raznolika, a žiri je imao težak zadatak. Na kraju prve večeri su se četiri benda plasirala u finale.

  1. The restless sea
  2. Lom 
  3. Neki reperi i
  4. Mish

MISH je solo projekat pjevačice i tekstopisca Petre Pelemiš. Petra je umjetnica sa već velikim iskustvom, što se zaista  može prepoznati.

“Uvek postoji neka trema, naravno, ali to je trema kojom se ja malo i hranim. Bend i ja smo jedva čekali i zaista uživali”, kaze Petra. “Cilj svakog benda je da svira. Za nas bi uspeh bio - živeti taj život u kojem se konstantno putuje i konstantno svira”.

Svaki od devet bendova koji su večeras nastupili najavio je nove projekte i nove pjesme do kraja godine, a u subotu ćemo saznati ko je pobjednik ovogodišnjeg Demo Festa.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika