Drugo vece demo festa zaustavila kisa

Poznati svi finalisti Demofesta - Žurka se nastavlja, Laibach, Roni Size i Sunshine sviraju večeras

Bendovi Eho radar, Oxajo, Škofja Loka i Razvigor osigurali su svoju kartu za finalno veče ovogodišnjeg Demofesta. Prema ocjeni žirija, ovi bendovi su se svojim nastupom i energijom izdvojili u drugoj polufinalnoj večeri i tako ušli u finalni muzički okršaj za titulu najboljeg demo benda.

​Olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo Banjaluku, zaustavilo je revijalni dio programa druge večeri festivala, ali će zato večerašnji lineup biti ojačan najiščekivanijim imenima prethodne večeri Demofesta uz Laibach, Roni Size i Sunshine.

​Finalno takmičenje ovogodišnjeg Demofesta počinje u 20 časova na tvrđavi Kastel, a za titulu najboljeg boriće se osam bendova. Revijalni dio programa na Main stage-u večeras predvode Laibach, Parov Stelar i Kiril Džajkovski, dok će na Summer stage-u nastupiti Macha Ravel, Bojana Vunturišević, Sunshine, Nipplepeople, Pocket Palma i Roni Size. Najbolji party na Silent stage-u napraviće MKDSL sa svojim setom „Kluboslavija“.

Dvojac Razvigor je oduševio publiku. Katarina i Stefan, inače i emotivni partneri, doneli su pravo muzičko osveženje na festivalu.

Ime benda, kako kažu, znači - prolećni vetar koji budi prirodu.

Oboje sviraju više instrumenata i svoje pesme od početka do kraja rade sami, dok im u kreiranju video spotova pomaže mnogo dobrih prijatelja koji se bave različitim aspektima umetničkim stvaranjima.

Kada smo ih pitali šta će uraditi ako osvoje nagradu, Stefan je šaljivo odgovorio:

“Probaćemo da izbegnemo taj deo da novac potrošimo na opremu. Najbolje je bi bilo da uzmemo lovu i otputujemo negde”.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika