Record Store Day - Praznik nezavisnih prodavnica ploča

Ekskluzivna izdanja albuma „Novo doba“ Ritma Nereda i „Roots“ Nemanje Radulovića na vinilu  

 

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Nastao sa ciljem da proslavi i javnosti predstavi veliki broj nezavisnih prodavnica širom sveta Dan prodavnica ploča se obeležava svake treće subote u aprilu. RSD je svojevrsan praznik muzike jer se tog dana u gradovima širom sveta organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, organizuju se berze ploča.

Kao specifična proslava muzike, ploča i pop kulture i ovogodišnji Dan prodavnice ploča sedmi put za redom obeležiće besplatan program pod vedrim ispred MASCOMSTORE radnje u Čumiću. Tri koncerta uživo, velika berza ploča i specijalni deo “poznati puštaju ploče” biće održani u centralnom delu Čumićevog sokačeta.

Ekskluzivitet ovog događaja predstavljaju i specijalna Record Store Day izdanja na vinilu. Oficijalni organizatori događaja prepoznali su Mascom kao strateškog partnera iz Srbije pa je ova kuća pripremila dva posebna RSD izdanja.

To će biti povratnički album „Novo doba“ legendarnog novosadskog benda Ritam nereda. Istog dana, Mascom će objaviti i album „Roots“, Nemanje Radulovića na vinilu.

Ovogodišnju RSD ekskluzivu predstavlja i vest da je ambasador za 2023. godinu Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, koji će, nakon duže pauze, nastupiti i uživo pred publikom u Čumiću.

Pored dugo očekivanog nastupa doajena scene Eyesburn u kompletnom sastavu, koncerte će održati i Keni nije mrtav, aktuelna mlada tročlana gitarska atrakcija, kao i novosadski sastav Nemi pesnik.

Kada je reč o programu "poznati puštaju ploče" svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, Oblakoder, Mali Iv, Ana Kalaba i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Na velikoj berzi ploča na otvorenom učestvuju kolekcionari iz cele Srbije, sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima.

Kompletno besplatan umetničko-zabavni program počinje u podne u centralnom delu Čumića i traje sve do 18 časova; dnevna žurka u srcu grada, na koju se može doći i porodično, a i s ljubimcima, ove godine, uključiće više od 50 učesnika.

Čak tri koncerta (Eyesburn, Keni nije mrtav i Nemi pesnik), velika berza ploča na otvorenom s učesnicima iz cele zemlje, specijalna svetska RSD izdanja na vinilu za poklonike raritetnih gramofonskih ploča i celodnevni živi program “Poznati puštaju ploče”, obeležiće šest sati programa tradicionalne prolećne manifestacije Record Store Day u Čumiću.

Pored šarenolikosti sadržaja i bogate ponude polovnih ploča na berzi na otvorenom, u samu radnju MASCOMSTORE, baš tog dana, stižu specijalna RSD izdanja, istovremeno kao i u stotine malih nezavisnih prodavnica širom sveta, a među ovogodišnjim naslovima su i imena: od Stonsa, preko Lajbaha do Morikionea, ne izostavljajući tu ni Ramonse, Poukse, Madonu i mnoge druge umetnike.

Ambasador događaja je Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, a zaštitno lice je Inspektor Blaža.

 

 
Korisnici
Logovanje korisnika