Rambo Amadeus na Old Town Street Festu u Mostaru!

Već četvrtu godinu, Grad Mostar i Mostar Rock School organizatori su ovog festivala a program je planiran za petak i subotu, odnosno 8. i 9. septembar

 

U Mostaru se, tokom osmog po redu Red Bull Cliff Diving događaja, održava i dvodnevni muzički festival pod nazivom Old Town Street Fest.

Mostar će 9. septembra još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu u novom sportskom spektaklu na Starom mostu. Bit će to osmo gostovanje svjetske cliff diving elite u našoj zemlji.

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo će u svom 14. izdanju imati sedam stanica širom svijeta od juna do novembra. Sezona 2023. donosi tri nove i nekoliko dobro poznatih lokacija.

Među lokacijama takmičenja će se po osmi put uzastopno naći Mostar koji je stekao status istinskog "klasika“ prvenstva, prepoznatljivog po vatrenoj publici i čuvenom mostu s UNESCO-ove liste Svjetske kulturne baštine.

 

Old Town Street Fest, foto: FB printscreen

 

Old Town Street Fest je muzički festival koji zajednički već četvrtu godinu u nizu organizuju Grad Mostar i Mostar Rock School, a program je planiran za petak i subotu, odnosno 8. i 9. septembar. Nakon dnevnih uzbuđenja i skokova u hladnu Neretvu, večernji sati će donijeti sjajnu zabavu uz muziku i ples.

Festival je u prethodnim godinama privlačio poznata imena domaće i regionalne muzičke scene, a nastupali su izvođači različitih muzičkih stilova. Tako će biti ove godine pa će posjetitelji u Mostaru moći uživati u nastupima brojnih izvođača.

"Na šest lokacija nastupa 14 izvođača. Rock, pop, ethno, blues i electro su žanrovi u kojima ćemo uživati tokom ovog Old Town Street Festa. Nastupi na svim stageovima počinju u 21:00 sati, a vjerujemo da će i ove godine biti dovoljno sadržaja za sve posjetitelje. Drago nam je što već godinama festival posjećuju i turisti i lokalci, kao i što možemo dodati jednu kulturnu i zabavnu notu Red Bull Cliff Diving događaju", poručili su organizatori festivala.

 

Korisnici
Logovanje korisnika