Kiki Lesendrić i Piloti u MTS dvorani 3. novembra!

 

Poznati pop rock sastav Kiki Lesendrić i Piloti održaće koncert u beogradskoj MTS dvorani 03. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni pune 43 godine i istovremeno predstaviti novi album „Mali tragovi na nebu“.

Da se podsetimo, Zoran Kiki Lesendrić, grupu „Piloti“ osnovao je  septembra 1980. godine i sa njom je postigao velike uspehe u bivšoj Jugoslaviji, najviše sredinom 1980-ih godina, kada je bio na vrhuncu popularnosti.

Posle objavljivanja albuma "Dan koji prolazi zauvek", 1996. Lesendrić raspušta "Pilote" odlazi u Grčku i narednih godina uglavnom komponuje muziku za tamošnje pevače, i to sa zavidnim uspehom.

Svoj prvi, povratnički solo album, pod nazivom "Mesec na vratima", izdao je sredinom 2008. godine. Najveći hit sa tog albuma je pesma: "Te noći smo se potukli zbog nje", a takođe su veliki uspeh postigle i numere "Kako si lepa", "Oltar", "Bog vidi sve...". U leto 2010. izdaje prvi live album pod nazivom "Svet je lep kada sanjamo", na kome se nalazi 15 pesama sa istoimene višemesečne turneje.

U aprilu 2012. godine objavljuje sledeći studijski album pod imenom "Slučajno i zauvek". Najveći hitovi sa tog albuma su: "Budi tu kad padne sneg", "Queen in Wien" (Prvi maj), "Još jedna pijana noć", "Kažu da ljubav je samo reč", i druge. Što se koncerata tiče, sa svojim bendom drži veoma posećene koncerte kako u Srbiji, tako i u okruženju. Nastupao je na Exit-u (2008), Belgrade beer fest-u 2009, 2011, 2012. i 2015. godine, kao i mnogim drugim festivalima. Oktobra 2010. godine održao je spektakularan koncert u Beogradskoj Areni, čime je potvrdio status jedne od najvećih rok-zvezda sa ovih prostora.

Poslednji, 12.-ti po redu album Kikija i Piloti objavljen je septembra meseca 2022. goine i na njemu se nalazi 10 pjesama od kojih se izdvojila emotivna pjesma „1981“.

Povodom objavljivanja ovog albuma, Kiki je rekao:

“Ne snimam svako malo po nešto. Prepuštam inspiraciji da me vodi i pojavljujem se samo onda kada sam siguran da imam nešto novo i kvalitetno da predstavim, podelim sa svojom publikom. Ne podržavam hiperprodukciju, zanima me isključivo kvalitet.”

Poznat u muzičkim krugovima kao izuzetan profesionalac i perfekcionista, Kiki kaže da nijedna pesma na ovom albumu nije objavljena slučajno, niti “da bi se popunio broj” :

“Na svakoj od numera sam dugo i uporno radio, sve dok nisam bio potpuno zadovoljan kako zvuče i kakvu energiju šalju, kakvu atmosferu donose.”

Koncert koji je zakazan za novembar ove godine u beogradskoj MTS dvorani, biće prilika za ovog muzičara da nam predstavi svoj novi album ali također i da nas provede kroz svoju dugu i plodonosnu karijeru, praćen bendom Piloti.

Korisnici
Logovanje korisnika