Novi album Кikija Lesandrića i Pilota u izdanju PGP RTS-a stiže u septembru

Novi album Кikija Lesendrića i „Pilota“, „Mali tragovi na nebu“, biće objavljen u

izdanju PGP RTS-a, krajem septembra.

Novi album Кikija Lesendrića i „Pilota“, „Mali tragovi na nebu“, biće objavljen u izdanju PGP RTS-a, krajem septembra.

Prvom pesmom sa novog albuma, 1981, Кiki i „Piloti“ vraćaju verne slušaoce na sam početak karijere. Godina u kojoj su objavili debi album označava i početak saradnje sa ovom diskografskom kućom, koja je izdavač šest albuma i kompilacije najvećih hitova „Pilota“.

Ipak, od poslednjeg albuma, prošlo je gotovo tri decenije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što se jedan od najvećih kantautora regiona vratio u PGP i ima jedan sjajan album sa deset novih pesama. Za 22. septembar je zakazana promocija. Кiki i 'Piloti' su veliko ime koje zaslužuje takav tretman i RTS će punim kapacitetom stati iza njih“, naglašava Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a.

Novi album ima drugačiji zvuk i sliku. Muzika je spremna, a počinje i snimanje spotova.

„Muzički to je taj neki pravac koji ja održavam zadnjih desetak godina, od kad sam se vratio ponovo sa 'Pilotima' od 2008. sa albumom Mesec na vratima. To je taj rokenrol, dosta čvršći, ali mislim da i tekstovi i melodija pomalo odskaču od onoga što smo radili na zadnja dva albuma“, navodi Zoran Кili Lesandrić.

Veliku turneju Кiki i „Piloti“ najavljuju za sledeću godinu, u kojoj PGP RTS planira da objavi i boks set svih albuma Кikija Lesendrića objavljenih tokom karijere koja traje više od četiri decenije.

Slušamo pesmu Kikija i Pilota „Te noći smo se potukli zbog nje".

 

Korisnici
Logovanje korisnika