MENT Ljubljana slavi 10 leta!

 

Međunarodni festival MENT Ljubljana, koji je pomogao da se slovenačko i regionalno nezavisno muzičko stvaralaštvo stavi na evropsku mapu, slavi 10. godišnjicu 2024. godine!

Deseto izdanje festivala muzičkih otkrića, koje će se održati od 21. do 24. februara 2024. na više od 15 koncertnih i konferencijskih prostora, donosi nastupe više od 80 evropskih umjetnika, od etabliranih imena do novih talenata koji će oblikovati budućnost evropske muzičke scene.

U prvom paketu posebno izdvajamo Los Bitchos (UK), Ana Luo Caiano (PT), Ada Oda (BE, IT), Joshua Idehena (UK) i Personal Trainer (NL), a više domaćih i stranih imena možete otkriti ovdje.

MENT 2024 također obećava mnoge inovacije. Tradicionalnoj trodnevnoj festivalskoj proslavi pridružuje se i četvrti dan posvećen CE/MENT-u, novom segmentu MENT festivala koji se fokusira na klupsku kulturu i elektronsku muziku.

U petak, 23. februara, MENT konferencija ugostit će brojne zanimljive goste iz svijeta elektronike, a navečer će se plesati uz klupske selekcije domaćih i stranih DJ-eva.

U subotu, 24. februara, slijedi glavni CE/MENT program. Cjelovečernji rejv u društvu domaćih i regionalnih talenata i britanskog producenta Blawana, jednog od najcjenjenijih i najprepoznatljivijih tehno kreatora 21. stoljeća, po prvi put će se održati u Kinu Šiška!

Poznat je i prvi MENT specijal za 2024. godinu, domaćin zloglasnog beogradskog godišnjeg događaja Hali Gali, koji će se prvi put održati van Srbije. Očekujte nastupe i DJ setove nekih od najuzbudljivijih imena srpske muzičke scene!

Korisnici
Logovanje korisnika