Osmo izdanje Kontakt konferencije počinje 21. marta 2024.

 

Kontakt konferencija je platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona. Jedina relevantna muzička konferencija u Srbiji se organizuje od 2017. godine i svakog marta okuplja profesionalce iz kreativnih industrija i muzičkog biznisa.

Ciljevi Kontakt konferencije su promocija novih ideja u muzičkoj industriji u regionu, prezentacija uspešnih projekata u muzičkoj industriji , objedinjavanje regiona, a pre svega umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.

Kontakt konferencija jedini je predstavnik Srbije koji je član INES (Innovation Network of European Showcases), mreže u okviru koje sarađuje 19 evropskih showcase konferencija i festivala.

Od 2017. do danas Kontakt je ugostio više od 25.000 posetilaca i 80 akreditovanih novinara iz celog regiona i realizovao 200 događaja, 70 showcase nastupa.

Revijalni koncertni program Kontakt konferencije i showcase festivala svake godine donosi notu ekskluzive u popkulturnim okvirima. Tako će biti i na osmom Kontaktu. 

Novi Kontakt nas očekuje nod 21. do 23. marta 2024. u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“ i promoterske kuće Odličan Hrčak.

#Kontakt24 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa.

Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

Kada se govori o beogradskim bendovima koji su menjali lice grada i muzičkih tokova, JARBOLI su neizbežni. Osam godina nisu nastupali uživo, ali će spektakularni comeback prirediti na osmom Kontaktu. Veliki je i značajan povod njihove nove koncertne priče: 25 godina albuma ,,Dobrodošli“.  Jarboli će nastupiti na Kontaktu, u Dorćol Platzu, 23. marta 2023.

Koncerti BOJANE VUNTURIŠEVIĆ nisu česti, ali često nije dovoljan samo jedan kako bi se zadovoljile strasti njene sve brojnije publike. Umetnica koja je rokerski stav i energiju unela među TikTok generaciju, generaciju „Z“, na poseban način simboliše aktuelnu muziku koja se obraća starijim generacijama otvorenim za eksperimente i onim mlađim kojima live koncerti nisu deo svakodnevnog lifestyle-a. Ali Bojanine nastupe ne propuštaju. Glas pomirenja generacija. To je Bojana. Nastupiće na osmom Kontaktu 23. marta 2024. u Domu omladine Beograda.

Kada smo kod generacijskih bendova, prva asocijacija jeste KOIKOI, najtraženiji bend u regionu tokom protekle godine. Obišli su Evropu tokom 2023, a s početka proleća će svu sublimiranu energiju da podele na Kontaktu sa domaćom publikom, regionalnim promoterima će još jednom pokazati zašto su na vrhu interesovanja njihovih kolega, a gostima iz Evrope koji budu posetili novo izdanje Kontakta poželeti najžešću muzičku dobrodošlicu u balkanski muzički svet. Njihov nastup u revijalnom delu programa osmog Kontakta doživećemo u Dorćol Platzu 22. marta 2024.

Kako je Kontakt okrenut regionalnim artistima, i ove godine će biti prisutni predstavnice Hrvatske – NENO BELAN i Bosne i Hercegovine – LETU ŠTUKE. Glas ovih bendova odjekuje kroz generacije koje su stasavele u bivšoj Jugoslaviji. BELAN na Kontakt donosi primorski polet, ŠTUKE kopnenu zbilju kršnih krajeva. I kompletiraće muzički krajolik novog KONTAKTA. Neno Belan u Domu omladine nastupa 21. marta 2024, a Letu Štuke 22. marta. 

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd).

 

Korisnici
Logovanje korisnika