Imágenes Mentales & Call Me Shadow - Blurrin' the Lines

Venecuelansko-bosanski duo jedinstvenog muzičkog izraza

„Blurrin' the Lines" je prvi zajednički singl venecuelansko-bosanskog indie muzičkog dvojca Imagenes Mentales & Call Me Shadow. Iza ovih pseudonima nalaze se gitarista i producent Carlos Plaza i kantautorka Senka Hodžić, koji svoje zajedničke projekte grade inspirisani sličnim muzičkim uticajima.

 

 

Carlos Plaza ili Imagenes Mentales do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov muzički mentor je bio veliki venecuelanski muzičar i gitarista Jorge Spiteri. Najveći uspeh imao je sa albumom „Presagios" koji je po izlasku odabran kao jedno od „New and Notable" izdanja na muzičkoj platformi Bandcamp.  Senka je pod pseudonimom Call Me Shadow 2021. godine objavila prvi samostalni singl „Time” u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a, a pored samostalnog rada, nastoji da što više sarađuje sa muzičarima iz zemlje i inostranstva. 

U zajedničkom zvuku Imágenes Mentales i Call Me Shadow prave jedinstven spoj rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie izraza. Zbog toga je muzički izraz ovog dvojca jedinstven, svež i snažan. Ovaj singl prva je pesma sa njihovog predstojećeg zajedničkog albuma, kojim će Imagenes Mentales i Call Me Shadow predstaviti neobičan, ali jedinstven venecuelansko-bosanski muzički spoj. 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika