Promocija knjige o Prljavom Kazalištu Bogovića i Fileša

Priče iz Dubravnina promoviraju se danas u 12h u zagrebačkoj Tvornici kulture u organizaciji Croatia Records a vi glazbu Kazališta i druge zanimljive bendove regiona možete slušati na Muzzik FM kanalima ZZ TV, MUZZIK i ROCK&ROLL

U trenutku kada se raspala legendarna grupa Prljavo kazalište, nitko nije znao da će se dogoditi da se istovremeno i vrlo agilno i plodotvorno, iz toga izrode dva benda istog imena, skoro istog logoa, ali prilično različitih pjesama.

Tako se pojavila potreba da Tihomir Fileš, jedan od osnivača, menadžer i bubnjar Prljavaca, koji sa Davorinom Bogovićem ("Ja sam Davorin Bogović a ovo oko mene je crno-bijeli svijet" jedna je od jačih rečenica rock&rolla s ovih prostora") čini jedno od dva Kazališta, napiše knjigu u kojoj želi da ispriča svoju priču, onako kako on vidi svoje Prljavo kazalište.

U Večernjem listu objavljena je razgovor s Filešom, pa tako u jednom delu piše: "Znajući za Filešovu lojalnost Prljavom kazalištu – čiji je bubnjar i jedan od osnivača od 1977., a menadžer od 1989. – nije čudno da se dostojanstveno držao priče o grupi iz Dubrave, iz koje mnogi detalji do sada nisu bili poznati.” @Hrvoje Horvat, Večernji List.

 

Prljavo kazalište, Tihomir Fileš i Davorin Bogović

 

“Rock grupa Prljavo kazalište bilo je i ostalo nešto poput simbola kvarta koji i u sedamdesetim godinama nije bio u cijelosti asfaltiran.” / Ante Batinović, Glazba.hr

“Tako mislim da sam imao izuzetnu sreću kojom nisam ja izabrao svoju profesiju, već je ona odabrala mene i postala mi cjeloživotnim zanimanjem. Tako sam kao četrnaestogodišnjak na nagovor Nine Hrasteka završio u grupi Ciferšlus, svojevrsnom dream teamu, ne samo tadašnje rock scene. A tamo sam zaista zatekao pravi pravcati dream team u sastavu: vokal dugokosi Davorin Bogović, gitare Zoran Cvetković i Marijan Brkić te bas gitara Nino Hrastek.” rekao je Tihomir Fileš u razgovoru za Večernji list.

Danas, tačno u podne, u zagrebačkoj Tvornici kulture, održaće se promocija ove knjige a vi pokušajte da je nađete i pročitate, mnogo toga lepog i zanimljivog ćete naći unutar njenih korica.

A posle, slušajte muziku, ona je ipak najvažnija...

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika