VEŠTIČARENJE u Novom Sadu

Novosadski mali festival

U četvrtak 27. oktobra sa početkom u 22h na poznatoj lokaciji - Lazinom Teletu u Novom Sadu, održaće se po drugi put mini festival pod nazivom „Veštičarenje“. Na ovom festivalu su po prvi put pre godinu dana nastupali neki od bendova koji će svirati i ove godine.

Veštičarenje je nastalo kao ideja da se bendovi iz našeg grada predstave pred što većim auditorijumom. Jednim delom, ono je otvorilo put kojim su se bendovi kretali u proteklih godinu dana povezujući se i svirajući zajedno. Na ovom mini festivalu, posle dvadesetak koncerata širom regiona koji su svirani nakon prvog Veštičarenja, možete čuti četiri benda: Grizete, Short Reports, Prljavu Frekvenciju i Monohrom.

Planovi za budućnost nakon Veštičarenja 2 su da se formalno predstavi organizacija, pod trenutnim radnim nazivom „Novosadska Alternativa“ koja će se baviti promocijom bendova iz našeg grada (i drugih vojvođanskih gradova) po regionu i šire. 

Razlozi formiranja ovog vida organizacije su nepravedna centralizovanost muzičke scene i potreba da se muzičke grupe i svi ostali umetnici koji nisu iz Beograda promovišu u cilju decentralizacije kulture u našoj zemlji i da zajedničkim delovanjem prezentuju svoj rad na što višem nivou. Ova potreba postoji već desetinama godina u Novom Sadu i iako je konstantno pominjana u krugu muzičara i generalno umetnika, nikada nije realizovana.

Mi imamo plan da to promenimo.

Na ovom koncertu bend Prljava Frekvencija će predstaviti svoj album prvenac pod nazivom “Zvuk Boja”, Short Reports svoj drugi album (koncertno) i jednu potpuno novu pesmu, trojka Grizete novu postavu benda i spot za pesmu "Čovek", a Monohrom će svirati svoje najbolje pesme koje su poznate svima koji prate alternativnu scenu Novog Sada.

Početak koncerta je u 22h, a ulaz je simboličnih 200 dinara kojim publika podržava novosadsku nezavisnu muzičku scenu i pomaže u daljem radu.

Slušamo Short Reports i njihovu najnoviju stvar - Lie.

 

Korisnici
Logovanje korisnika